söndag 31 oktober 2010

Igår var vi ju på utflykt till Kullen, Nimis. Jag fick det i födelsedagspresent av familjen. Tyvärr var Noah inte med eftersom det var rätt så arbetssant för oss Marcus att ha honom i bärstol upp och ner. Dessutom finns det ingenstans för honom att springa runt på eftersom det är stenar på hela stranden. Istället fick han lite kvalitetstid med farmor Maggan :)
Vi packade iväg oss vid halv elva tiden, med picknick och hela köret. Kände oss lite som familjen Taikon innan vi kom iväg på riktigt ;)
Barnen tyckte absolut att det var värt mödan att klättra ner och komma fram till det här underbara!


Och visst var det :) Det var dock lite kämpigare att ta sig upp, men det är en annan historia ;) Det blev grillad korv till lunch och det var supergott. Ett par kom förbi och tyckte det luktade gott så de fick våra sista korvar.




Mätta och goa' gick de sen vidare :)


Här är alla vi :) En supermysig dag hade vi :)
Men...
... i morse vaknad ejag och hade ont i precis hela kroppen. Klättringen uppåt tog ut sin rätt ;)

Thim inleder det stundande novemberlovet med att lana med sin kompis M, och här sitter de i vårt kök. Bara Gud vet när de tänker lägga sig inatt ;)


Och Samuel börjar lovet med att gå ut på en "bus eller godis"-runda. Och såhär söt hemsk blev han som "evil clown".



Så med den här hemska bilden tackar jag för mig och önskar er alla en god natts sömn ;)
Kramisar!!!


Kan meddela att Spökets öga är näst intill som vanligt idag :)
Igår fick han nytt halsband med en liten adresshållare på så inatt har han varit ute igen :)
KRAM!!!

En kram är hälsosam, den hjälper kroppens immunförsvar, den mildrar vid depression, den minskar stress, den befrämjar sömn, den är stärkande, den tröstar, den värmer och den har inga som helst biverkningar...alltså en mirakel drog som är fri och kan användas av alla...
Krama varandra !


♥ ♥ ♥

lördag 30 oktober 2010

Det är bättre med Spöket idag :) Svullnaden har lagt sig lite och han börjar bli sitt vanliga gamla jag igen. Han vill gärna gå ut, men eftersom vi inte fixat nytt halsband än så får han snällt stanna inne. Han har sovit konstant från igår på förmiddagen till nu på morgonen. Tur att han hittade hem igen vårt lilla Spöke!


Svullnaden kanske inte syns sådär jättemycket, men ni kan se att det är en finfin kise :)

Igår var vi host finaste Camilla och firade henne. Hon har fyllt år :) Hurra för henne!!! Här är hon och jag och såklart skulle hennes man vara med och fixa i fotot ;)


Johanna och deras flicka M var på ett Halloweendisco. Såklart var de utklädda.


Vampyren Jojo!!!
Det hela var i Bara där Camilla bor med sin familj. Det innebar att Johanna inte kände någon mer än M på discot. Håkan körde ner dem till skolans matsal och när han kom hem igen satte vi oss för att äta supergod smörgåstårta :) men vi hann  knappt sätta oss förrän de ringde och meddelade att två små tjejer ville hem för de var ledsna :( Bara till att köra och hämta.
Väl där så kan jag faktiskt förstå dem. En matsal full, och då menar jag verkligen fullproppad, med barn (okända för Johanna) som var utklädda till allt möjligt hemskt. Musiken dunkade ut ur högtalarna på alldeles för hög musik. Det var barn precis överallt som sprang omkring sådär som bara uppspelta förväntansfulla 6-10-åringar kan. Väl hemma igen satte tjejerna sig och tittade på en Barbiefilm. Så slutet gott allting gott!

Nu är klockan strax efter halv nio och jag sitter här med Noah lillprins och myser in en härlig lördag. Vi sitter långt uppkrypna i soffan och bara tankar närhet och kärlek från varandra.



Vart tror ni de här söta fötterna ska vandra i livet???






fredag 29 oktober 2010

När jag varit borta har Spöket, vår katt, oxå varit borta. Han sågs till senast på morgonen på onsdagen och inte förrän idag kom han hem igen. Stackarn var väl alldeles frusen och hungrig. Släppte in honom och cyklade sedan iväg för att lämna på skolan och dagis och när jag kom hem igen låg han alldeles utslagen p soffan och snusade. Satte mig för att klappa honom och gosa upp värmen lite när jag upptäcker att hans högra öga är alldeles igenmurat. Där finns inget sår eller blod vad jag kan se, han är bara jättesvullen :( Måste ju göra jätteont! Försöker öppna det för tt se, men det är svårt och det lilla jag ser är bara svullet. Inte ögat i sig utan ögonlocket. Tar honom med till datorn så han kan ligga och mysa i mitt knä medans jag tar tag i dagens göromål med skolan. Upptäcker rätt snart att han inte har sitt halsbad på sig. Undras om han fastnat någonstans eller om någon velat honom illa. Har ju den där lappen i minnet. Vi får väl se.

Får se oxå hur det blir med hans öga om det blir värre eller bättre. Han ska i alla fall inte få gå ut förrän han har ett nytt halsband.
Här kommer lite bilder från min lilla överraskningstripp till Huskvarna och mammas 70-årsdag :)


Såhär förvånad blev hon när hon upptäckte att jag satt på balkongen och väntade. Sen var vi tvugna att kramas lite och tårka några tårar uur ögonvrån ;)



Här öppnas det paket för fullt :) Av min familj fick hon en tunikaklänning i svart från Gina Tricot, måste ju se till att hålla henne ung i trendiga kläder ;) och så fick hon en ljudbok. Henning Mankells "Kinesen". Sen ska bara lille mor och jag åka till Köpenhamn och förlusta oss en lördag framöver :)
Hela dagen var det förberedelser med att duka fram all mat som min brorsdotter Hanna gjort alldeles själv. (Supergott var det.) Vi möblerade om och fixade så att alla skulle få plats att sitta ner och äta och så vidare. Tände levande ljus i hela lägenheten och när väl gästerna började droppa in var det jag och syster yster som skötte markservicen.Här är vi :D





Jag tror att vi kommer att bli lika knasigt tokiga som mamma ;) Men det är bara vad jag tror, vad tror ni?
Här är syrran och två av hennes barn. Andre och Jacob (från Vä).


Som sagt så har vi våra knasigheter. Allt ärvt från mamma i en stor härlig kombination ;)
Min bror och hans familj var oxå där såklart och här är jag med hans yngste son, min gudson. Visst är han fin!?




Där var många gäster under hela kvällen men till slut var det bara jag, syrran, hennes dotter Lovisa och mamma kvar och vi skrattade åt hela dagen så vi fick ont i magen. Pratade om allt som hänt och åt annonsen i tidningen som vi satt in. Det är så mysigt att bara sitta helt avslappnat och bara vara tillsammans med nära. Så småningom var det i alla fall dags att gå och lägga sig och här är två trötta.


Bilden är tagen med min mobil och därför lite dålig kvalitet. men visst är vi lika!? Frågan är bara om jag ser ut som 70 eller om det är mamma som ser ut som 25 ;)
Dags att krypa ner i sängen men där väntade en till överraskning...



... jag syrran hade lagt cornflakes under täcket. Så det var bara för mamma att ta fram dammsugaren och lägga huvudet på den mjuka sköna kudden...



... oj då! Där hade visst oxå slunkit in några cornflakes ;) hi, hi, hi!!!
Vänta bara tills hon öppnar lådan med underkläder :)
Nu är jag hemma hos mina älskade igen och det var minsann på tiden :) De stora barnen hade jag inte träffat sedan förra måndagen :( Skönt att alla är samlade igen, då trivs jag!





Ha, ha ,ha!!! Ibland är facebook roligt :D som idag till exempel ;)

Skälet till kvinnors ökade alkohol konsumtionär äntligen hittad! Nya trosskydd har så stor uppsugnings förmåga att vi blir torra i halsen. Sprid detta vidare till så många kvinnor som möjligt, så att vi slipper ha dåligt samvete för vårat drickande!


Så alla kvinnor som läser det här: Snälla lägg upp det på er blogg :D

onsdag 27 oktober 2010

Igår busade jag :) Åkte upp till mamma utan att hon visste om det :) När hon kom hem hade jag tagit mig in i hennes lägenhet och bara satt där på hennes balkong :D Det var en överraskning eftersom hon fyller 70 år idag. Och hon blev överraskad kan man säga! Hade inte låst ytterdörren så när hon kom hem efter att ha varit och handlat trodde hon att hon höll på att bli senil som glömt låsa dörren. Hon gick in och kollade så smyckena var kvar och kameran och sedan packade hon upp sina saker hon handlat. Allt medan jag satt och småfnissade på balkongen ;) Till sist såg hon något som rörde sig och vips så hade hon sett mig.
Idag har jag sjungit skönsång för henne och hurrat och gett henne pakiteter. I eftermiddag kommer det gäster som ska bjudas på mat :)
Detta var allt för nu men jag återkommer med lite bilder :)

måndag 25 oktober 2010

Här har ni mig igen ;) Känner ni igen mig? Efter en tur till frissan förra veckan blev jag rosa/lila i håret. Skulle göra ljusbruna slingor men eftersom mina toppar var så solblekta reagerade de med färgen och resultatet blev att håret skiftade i rosa/lila. Inte så charmigt om ni frågar mig. För att rätta till det var frissan tvungen att göra mig röd och sedan la hon lite ljusa slingor i det. Det blev väl rätt ok men jag är absolut inte nöjd. Men håret måste få vila ett tag nu men så fort det bara går blir det nya ljusa slingor så att jag blir blondin igen ;)
Helgen här hemma har verkligen varit lugn. Noah har varit lite småkrasslig med hosta framförallt på nätterna och mest natten till fredag. men han har inte varit riktigt i topp så därav en lugn helg. Och det behövde vi nog alla.
I lördags var jag hos frissan för att rätta till håret, Anna var här och passade Noah under tiden eftersom Marcus var på dagis och fixade. Det finns (eller ska kanske skriva fanns) en båt på Noahs dagis som stått där i evigheter. Det var en riktig båt som var nedgrävd i sanden men därför har den oxå murknat helt. Den har renoverats vid några tillfällen men nu togs beslutet att det inte gick mer och därför så var det ett gäng som grävde bort den i lördags. När Marcus kom hem så slappade vi ett tag innan Thim kom för att börja måla om på sitt rum. I födelsedagspresent fick han nämligen en renovering av sitt rum. Han har valt att måla fondvägg i mörkgrått och det blev skitsnyggt :) När vi väl börjat måla insåg vi att det var ännu snyggare att ha fondvägg på en och en halv vägg. Så nu är det grått på fönsterväggen oxå men bara fram till fönstret. Igår målade han och jag färdigt så när han kommer idag blir det till att dra bort alla tidningar som skyddat golvet och sen stada av lite innan det är färdigt. Han ska få nya gardiner och nytt överkast oxå innan det är helt färdigt.
Söndagen avslutades med räkor :) Älsklingen skalade (jag gillar inte att skala) alla räkor och gjorde lite fint med dem, rostat bröd och lite räkgegga (gillar jag inte heller) och martini till det (vita vinet var slut). Jag tände ljus och så tittade vi på en bra film. Seven pounds, en superbra film som alla bara måste se! Den är lite sorgslig men superbra.
Efter en snabb dusch somnade jag gott på Marcus arm :)


Visst ser han intresserad ut ;)

Älsklingens fint dukade bricka :) love!!!





söndag 24 oktober 2010

Känner mig inte motiverad att skriva något blogginlägg idag. Men jag ska göra det imorgon - jag lovar!
Puss och ha en skön söndag, det har jag :)

fredag 22 oktober 2010

Har haft en underbar dag :)
Är bara sådär lycklig över allt :)
Förutom mitt hår :( Var hos frissan häromdagen och nu skiftar det i lila/rosa :(
Ska tillbaka imorgon och rätta till det som tur är.
Lillprins är krasslig och hostar precis som början till falsk krupp :(
Är lycklig ändå ;)
Puss!!!

onsdag 20 oktober 2010

Så strular bloggen igen :( blir så trött på det!!!
Hinner inte med så många inlägg just nu pga mitt skolarbete. Har suttit med mitt projektarbete nu i tre dagar och äntligen är det inskickat för handledning. Yeaj!!!
Tyvärr kommer det mera direkt så det blir förmodligen lite tunt med inlägg ett tag framöver oxå :( Men ni får gärna titta inom och peppa mig. Det behövs!
Just nu faller den första snön utanför fönstret. Eller egentligen är det ju mest blaskigt ska jag erkänna. Och det är 3 grader varmt så det lär ju inte bli så långvarigt om jag får säga vad jag tror.
Har pratat med min käraste syster yster tidigare idag. Det är så underbart att ha en syster att hitta på bus med nu när lille mor går och fyller 70 ;) Kan tyvärr inte berätta mer just nu eftersom gamlingen har för vana att titta inom här allt som oftast ;)
Lovar dock att uppdatera i sinom tid.
I eftermiddags var jag på utvecklingssamtal med tonåringen Thim och till min glädje har han vänt från att knappt vara godkänd i många ämnen till att vara det i alla utom ett. Är så glad för att han hittat lite motivation någonstans. Det är inte lätt! Kommer ihåg hur skoltrött jag var själv i nian. Tog en paus på 1,5 år innan jag började på gymnasiet. Men hur kan jag ge honom mera motivation? Har provat det mesta tror jag. Både belöningar och straff och allt där emellan känns det som. Vad gör ni som har tonåringar vars motivation tryter? Ellar någon kanske kommer ihåg vd som motiverde dig själv när du var ung och gick i skolan? Jag behöver tips!
Nä, nu känner jag att sängen kallar. Det tar på krafterna att skriva hela dagarna :)
Sov gott vänner!

tisdag 19 oktober 2010

Idag är det ett regnigt Malmö jag sitter i. Det är mörkt och i morse fick vi tända lamporna i fönstrena. Härlig känsla för det blir så där myspysigt på morgonen när det är små ljuskällor lite varstans, tycker jag.Vädret berör mig inte särskilt mycket, kan till och med tycka att det är rätt så skönt eftersom jag ska plugga hela dagen. Det är nu som mitt projekt ska bli färdigt. 6-8 sidor måste bli färdiga till på torsdag kl. 10:00!

Men i söndags innan allvaret med skrivandet började var vi på utflykt till Alnarpsparken. Vi mötte upp familjen Hallin där och fick en underbar dag med strålande sol. Picknick blev det oxå. Grillning, mackor, kaffe, saft, kex, kycklingklubbor och köttbullar i en salig röra.
Runt omkring fanns några välta träd för barnen att klättra i. Det var så harmoniskt på något lustigt sätt.
Här är jag, Samuel och Johanna på ett av träden.


Eftermiddagen avslutades med lövkastning. Har ni provat det som vuxna? Det är precis lika härligt som när man var barn!




söndag 17 oktober 2010

Trots att det var jag och Thim som skulle firas igår var det nog Noah  som blev lyckligast när han upptäckte att farmor Maggan hade kommit :) Hon är hans favorit! Helt klart!
Det är så härligt att se dem tillsammans! Se här...



Och man kan ju undra vem som är lyckligast ;)
Måste bara säga att både jag och Thim tyckte att parfaiten var mycket godare med apelsinkrokanten än med vit choklad. Den här var oxå god men absolut inte lika smarrig - enligt mig. Den blev fint garnerad med vanlig ljus choklad och silverkulor (strössel).
Idag ska vi på utflykt med familjen Hallin från Lödde :) Så just nu håller jag på att steka kycklinglår i ugnen som ska ingå i picknicken vi ska ha med oss.
Vad ska DU göra idag?

lördag 16 oktober 2010

Är så in i förkyld :(
Vaknade i morse med en ond huvudvärk som fortfarande sitter i :( Vill inte!!!
Ska ha gäster ikväll. Vi firar min och Thims födelsedag lite sent eftersom han var hos sin pappa när han fyllde. Så ikväll smäller det. I fm var vi ute och handlade färg till hans rum. Han ska få en fondvägg - mörkgrå. Och igår var han och Marcus iväg och köpte en tv som han oxå ska få ha där uppe på sitt "nya" rum.
Sen åt vi kinamat :) så himla gott och det var jättelängesedan vi åt det.
Ikväll bjuds gästerna på en kycklinggryta med paprika, lök, sambal oelek, mango chytney och cremé fraise. Till det spaggetti och grönsallad :) mumsigt!!!
Efterrätten blir såklart parfait. Inte riktigt samma som senast utan den här gången blir det en med vit choklad och en med choklad och nötter.
Sen godis och chips - me like!
Rapporterar imorgon om de gick att äta ;)

fredag 15 oktober 2010

Den här dagen började alldeles underbart med en mysstund i soffan med lillprins och välling :) Johanna satt oxå där alldeles nära och bara myste. Så härligt att känna doften av barn.
Och när jag tittade ut såg jag det här...


... solens första strålar som fastnade på träden och buskarna så att det brann i dem. Det är riktigt mysigt att sitta och mysa med två av mina skatter samtidigt som solen skiner så vackert. Livskvalitet!
Efter att ha lämnat Jojo på skolan började vi att gå mot dagis jag och Noah. Det är så roligt att se vad han hittar på under tiden. Idag såg vi inga kaniner, vilket han påpekade flera gånger genom att säga "boota" samtidigt som han slog ut med armarna/händerna. Dom sover nog menade jag på och då började han att snarka och lägga huvudet på sne för att visa att så är det säkert. Min snuffe ;)
Sen såg vi bussar som vi vinkade till och lastbilar som var "stooa".
När han väl var lämnad cyklade jag vidare för att sola. Jätteskönt en sval morgon som den här.
Inom i affären på vägen hem för att köpa bröd till min frukost och lite mjölk så jag kan göra en cappuccino. I kön till kassan ringer telefonen och det är jobb. Jobb!?
Var ju inom igår - saknar dom mig redan ;) Nä, fotografen var där och dom ville ta ett gruppfoto av oss personal på avdelningen. Undrade om jag kunde komma ner inom en timme.
HJÄLP!!! En timme! Och jag som stod i en kö, solsvettig och med flottigt hår. Efter en snabb överläggning kom jag dock fram till att jag inte hinner :(
Men... på vägen hem så tänkte jag att jag ska ta en snabbdusch och sedan åka ner ifall klockan inte är mer än 9:40
Brukar ni oxå utmana er själva så?
Jag kom hem 9:45 så det körde sig. Men egentligen gav jag inte upp förrän klockan passerat 10:30
Knäpp jag är!
Så först nu kan jag stressa ner och inse att jag var helt knäpp som stressade upp mig fast jag bestämt att inte cykla ner.
Sån't här kan göra mig knäpp!
Vad är det som gör dig knäpp?
Jo, jag kan bli knäpp av annat oxå: Ok då! Knäppare ;)

onsdag 13 oktober 2010


Jag och Noah var på promenad i parken idag. Tänkte gå runt hela, istället för att fastna på lekan, och det gick bra :) Noah hittade en massa saker att utforska. Här en pinnegren som blev en häst. Han är helt otrolig som upptäcker an massa saker som jag själv inte lägger märke till. Bl.a. en kanin som var jättelångt bort. Han började direkt smacka med munnen och gav sig inte förrän jag såg den oxå.


Rätt vad det var blev han brydd över något på hans sko och jag visade honom hur han skulle stampa så det gick bort. Men det gick inte. Det visade sig vara en fjäder som fastnat i fukten efter gräset. Inte helt lätt att få bort med vantar på kan jag säga. men han gav sig inte ;)


Se vilket vackert träd som står alldeles brevid dammen. Undertill (det som ni ser här) är alldeles grönt men på "utsidan" är det en massa härliga höstfärger :) Jag och Noah har haft en alldeles underbar dag som fyllt på mitt konto av livskvalitet :)

tisdag 12 oktober 2010

Håll i hatten!
Thim och Johanna har samarbetat idag, i köket. Thim var sugen på negerbollar och fick med Johanna som hjälp. Han letade själv upp recept på nätet och Johanna läste upp det medan han hällde dem i bunken. Då fick Jojo öva lite läsning oxå ;)
Det var alldeles tyst i köket hur länge som helst medan de rullade :)
Ibland förvånar dom mig :)
Jo, det heter negerbollar.!

Se vilket fint löv jag fick av min Johanna idag :)
Det ska jag ha att lägga mina finaste smycken på. Hon är för go :) Så ikväll ligger mitt halsband på det finaste höstlövet någonsin.
Bara så ni vet ;)
Nu gick det att få över dem och jag behövde inte ens använda mig av tipset från livsnjutaren. Men tack, jag sparar det till en annan gång :)

Här är en riktig närbild på vår gräsmatta.
Visst är det härligt med frost? Synd bara att det inte knakade när jag gick på det.

Vackert med den kalla frosten mot de varma färgerna.
Vilken underbar morgon och vilken underbar dag det kommer att bli :) Jag blir glad i hela mig :)
Här är några frostnypna bilder från trädgården som jag tog innan i morse.

Nähä, det gjorde det inte :(
Kan inte föra över dem. Kanske för att jag har beskurit dem? Någon som vet?
Luften var sådär härligt kall idag och solen sken från en klarblå himmel när vi skulle bege oss till Johannas skola och sedan vidare mot dagis.
Samuel och Marcus fick skrapa rutorna på bilen imorse innan de körde iväg. Eller, det var nog mest Marcus som skrapade medans Samuel satt inne i bilen i hopp om att bli lite varmare.
Och när jag såg Thim cykla iväg hade han mössan långt nerdragen. Inte sådär hafsigt coolt på som han brukar ;)

Noah gjorde en rätt så rolig sak i morse.
När Thim kom ner till köket för att äta och stod vid diskbänken för att bre sina mackor gick Noah fram till honom och var väldigt bekynrad över något. Han sa - oohhj! och pekade på Thims röda kalsonger och sa -oohhj! igen. Han tyckte det var väldans konstigt att byxorna var så långt ner så att kallingarna syntes ;)
Han försökte till och med dra upp dem :) snuffe!
Har DU varit med om något roligt idag?

Nä, nu är det skolarbete som gäller för mig om jag nu ska hinna bli klar med en text på 6-8 sidor om projektet jag gjorde förra veckan.
Tjingeling!
Parfait
6 äggulor
1 dl socker
5 dl grädde
300 g choklad

Vispa äggen och socker.
Vispa grädden.
Blanda äggsmet och grädde.
Smält chokladen.
Rör i chokladen, lite i sänder. Vispa upp.
Lägg det i en form med avtagbar kant.
In i frysen i 4 timmar.

Chokladen kan med fördel vara apelsin/krokant eller toblerone.
Vill man kan man lägga maränger eller krossade digestive i botten.

Smakar smaskens!

söndag 10 oktober 2010

Idag har M och M varit här på middag. Emellanåt fixar vi söndagsmiddag ihop, fast det var längesedan nu.
Idag bjöd vi på rostbiff av fransyska. Till det kokt potatis, Ninagjord sås (det ni), lättkokta morötter, majs, gelé, pressgurka (från den ena M's mormor) och såklart ett gott vin till det :)


Visst är det fint :)


Här är efterrätten. Parfait på Marabous apelsinkrokant.
Supergod och superenkel.

Hoppas ni oxå haft en riktigt bra kväll!
Sov gott!
Mannen har köpt en ny tvättmaskin, men jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen ;)
Här kommer bilder från gårdagen :)

Här står Noah och tittar upp på...

... en alldeles blå himmel.

Jag och Noah gömde oss för att spana på farmor och pappa :)

Fint!

Sådana här "ciggarer" vill jag ha inne i en stor urna som jag har.

Noah hittade ett urätet äpple som han blev alldeles fasinerad av.

Årets sista nyckelpiga? Ser ni spindeln oxå?


Hemma igen fixades det ute i trädgården medan Noah sov och jag vek tvätt.

Marcus "cuprinolade" lite på staketet.

Några trädgårdsblommor blommar fortfarande. Konstigt eftersom jag inte vattnar ;)

Spöket sov ikapp, han var ute hela natten.

Avslutar med ett foto på två av mina älsklingar när de äter frukost.


Kärlek :)

lördag 9 oktober 2010

Välkommen kenomilla :)
Hoppas du kommer att trivas :)
YES!!!
Jag och Maggan vann över Marcus och gammelmormor :)
Maggan och gammelmormor har varit här och ätit middag och spelat canasta. Och det var så himla trevligt inte alls påverkad av att jag vunnit ;) .
Det är bara det att det inte händer så jätteofta att jag vinner för jag är ju osmart blondin, fuskblondin, men ändå.

Idag har vi haft en härlig förmiddag i skogen och en mysig liten lunch. När Noah sov passade jag på att vika ett helt berg av tvätt medans Marcus fixade det sista med staketet och Maggan putsade fönstrena.
Vet ni vad? Jag har nog den bästa svärmo'rn av dem alla. Hon både putsar fönster och rensar ogräs på samma dag. Kram till henne!!!
Så här fina var jag och min älskade i skogen!


Och så här mycket älskar jag honom! Fast han plattar min näsa ;)




Nu är det dags att gå och lägga sig. Men det är nog inte läge för att föreslå lite "boink-boink" nu när han förlorat i canasta. Eller vad tror ni???

fredag 8 oktober 2010

Här är min morgonkaffe :)
Härligt god är den och jag behöver den idag. Sista dagen på förskolan i projektarbetet. I eftermiddag blir det reflektion och sen är det bara att börja skriva. Allt ska vara klart innan den 20 okt. 6-8 sidor och allt kopplat till litteratur oxå. Så nu har jag en del böcker att plöja igenom oxå ;)
Ska bli skönt när det är färdigt!


Har varit lite dålig på att uppdatera här inne de senaste dagerna, men det är bara för att det varit mycket i projektet nu. Och så har jag en sak till att erkänna! Jag har inte heller hälsat på hos er där ute :( har helt enkelt inte hunnit. Men i em/kväll ska jag hälsa på hos er så korka upp vinet och fram med chipsen så kommer jag ;)
Ha en underbar dag!!!

onsdag 6 oktober 2010

Jag klarade natten genom att släppa in Spöket (katten) och se'n skyllde jag ALLA konstiga ljud och läten på honom ;)
Nu är han hemma igen :)

tisdag 5 oktober 2010

Jag är själv ikväll :( Marcus har åkt till Finland med sitt arbete för att ha möte med en eventuell kund.
Och här sitter jag alldeles själv :(
Kan säga att det inte är något som jag gillar. Tycker inte om att vara ensam i ett stort hus alldeles själv. Vet jag att han kommer hem senare på kvällen är det inga problem, men att sova själv är inget jag föredrar.
Vill ha älsklingens arm som kudde eller känna honom tätt, tätt bakom mig. Sked. Mår bra av och känner mig trygg när han finns där brevid mig i sängen.
När jag är ensam får jag en massa konstiga tankar.
- Till exempel så var det någon försäljare och plingade pådörren innan idag. Han sålde tavlor, han har varit här förut. Kanske ett år se'n, men han har varit här. Jag sa artigt men bestämt "Nej tack" och började stänga dörren igen (pratade med mamma i telefonen) varpå han säger att han inte säljer något. Jag kontrar med att jag vet att det är bilder han säljer och stänger dörren. Men jag hinner skymta hans besvikna/arga/ledsna/irriterande blick innan dörren går igen. Tänk om han kommer tillbaka - tänker jag. Så hade jag aldrig tänkt om Marcus var hemma.
- När jag sitter och tittar TV tycker jag helt plötsligt att jag ser något i trädgården. Fast jag vet att det blänker till i fönstrena från TV'n så det ser ut som att det är något där ute. Den rädslan hade jag aldrig känt om Marcus var hemma.
- Jag hör en hel massa konstiga ljud från andra rum och vanliga trygga ljud (som t.e.x. att Noah hostar på övervåningen) blir skrämmande och otäcka. Och jag inbillar mig att det är katten. Tills jag kommer på att han är ute. HJÄLP!!! De ljuden hade jag aldrig hört om Marcus varit hemma.
- När jag ska tvätta av mig sminket tvättar jag ett öga i taget för att ingen skrämsligt ska finnas där när jag tittar igen. Det händer aldrig när Marcus är hemma.
- Jag som alltid låser när jag går på toaletten kan inte göra det när Marcus inte är hemma. Då kan ju någon smyga förbi där utanför utan att jag ser det. Händer aldrig när Marcus är hemma.
JA!!! Jag vet! Jag är mörkrädd och analyserar allt och inget i oändlighet. Men varför känner jag inte så här när Marcus är borta bara på kvällen. Han kan komma hem hur sent som helst på natten och jag har aldrig ens varit i närheten av att känna så här.
Fånigt är vad det är!
Men så ibland händer det saker som inte går att förklara.
Som ikväll när jag sitter i lugn och ro framför TV'n. "Desperate Housewifes" har just slutat och jag håller på att stänga ner datorn när:

PANG
Jag hoppar flera meter och tror att den där dörrförsäljaren kommit tillbaka för att hämnas på att jag dissade honom tidigare ikväll. Världen är full av knäppa människor ska ni veta. Det är inte helt omöjligt att det skulle kunna hända att han kom tillbaka och slängde smällare, eller ännu värre, bombade huset för att han var så in i h.....e arg för att ingen köpte något. Och jag var droppen som fick bägren att rinna över och därför går det ut över just lilla mig.
Världen är full av knäppa människor ska ni veta!
Och jag är en av dem som tänker sådana här tankar. Men jag är bara lite rädd för att vara ensam!
Kram på er och sov gott! Det ska jag försöka att göra.
Just det! Glömde ju att välkomna Mina dagar och Kicki, Alex och Jojo.
Hoppas ni kommer att trivas :)
Kram till ALLA mina läsare :)
Min lille snuffe har ramlat :(
Så pass illa att jag faktiskt valde att åka till vårdcentralen för att se om det behövdes sys. Det var precis att det inte behövdes.
Han ramlade ner från soffan mot bokhyllan och slog sin lilla mun :(
Det blödde hur mycket som helst kan jag säga. Sen såg jag att det var uppslaget mer än 1 cm inne i munnen. Men ändå ut mot utsidan av läppen. Det har även blivit en stor blodblåsa ovanför jacket.
Och en blodblåsa på gommen bakom hans sista kindtand. Så jag ringer nog tandläkaren imorgon oxå bara för att vara på den säkra sidan.
På vårdcentralen sa läkaren att det oftast läker ihop fint själv inne i munnen. Hon (läkaren) tyckte även att hon kunde se att sårkanterna började läka ihop redan.
Han var superduktig hela tiden och gapade fint på beställning och fick bli pillad på o.s.v. Så när han var färdig fick han två bokmärken med Bamse på och dom hade han roligt med här hemma se'n.


Nu är det vällingdags för honom.

måndag 4 oktober 2010


Finns det någon där ute i cybern som har en susning om vad det här är?
Hittade de på lekplatsen här i knutarna, men har aldrig sett något liknande innan.
Blir ju nyfiken ju!
Så var dagen här då. Den 37'e årsdagen. Känner mig faktiskt lite gammal. Särskilt efter att jag kommit på att mamma fyller 70 i slutet av månaden. Tänk er - 70 år!
Men hon är ju min mamma och hon är inte 70, hon är... ... mamma helt enkelt ;)
Och är lille mor 70 så är det ju helt naturligt att jag är bara lite gammal, eller?
Hur som helst.
Så här såg det ut i morse när familjen kom in med paket, blomma, ljus, flagga och allmän skönsång.


Korten som togs innan är inte representabla ;)
Det syns väl hur trötta Thim Tonåring och Samuel Morgontrött är!? Hi, hi!!!


Marcus hade köpt en underbar ros till mig. I och för sig fick jag den redan i lördags, men tills idag hade ham pimpat den med en liten hjärtformad lapp där det stod "Älskar dig så". Goa' underbara honom :)
Efter det började en skattjakt! På baksidan av lappen stod det nämligen att jag skulle leta upp lapp nr 2.
"Till två ska du gå. Stort, vitt och kallt." Så det var bara att traska vidare till kylen :)
Där fanns nästa lapp :)
Och så höll det på i 9 lappars tid. På varje lapp stod det något gulligt, härligt, romantiskt på framsidan och på baksidan ett litet rim om var nästa lapp fanns.
En "lapp" fanns inne på facebook ;)




Ute i förrådet var den sista lappen och även paketet.




Det var en jacka jag spanat in på Inter Sport. En skaljacka som jag kommer attt ha mycket glädje av. Är jätteglad för den och har redan testat så att den håller måttet :) och det gör den :)
Varm och go!
Jag fick även en liten visp som jag kan skumma min mjölk till kaffet med. Mmm... me like :) Och ett par mystofflor. Jag fryser alltid om fötterna och de gamla är det stora hål i så ett par nya var helt rätt.
I fredags fick jag ett kort av lilla mammsen och kors i taket så öppnade jag det inte med en gång utan sparade det till idag. Där står olika saker som hänt just på dagens datum.
Jag kan t.ex. meddela att
  • den nederländske konstnären Rembrandt avled den 4 okt 1669
  • Janis Joplin hittades död efter en överdos den 4 okt 1970
  • Sputnik 1 sändes upp av Sovjetunionen den 4 okt 1957
  • kanelbullens dag är just den 4 okt
  • den svenske kungen Karl IX (1604-1611) föddes den 4 okt 1550 och likaså Ulf Adelsohn (politiker) fast den 4 okt 1941 samt den amerikanske författaren, skådespelerskan och pruducenten Jackie Collins firar idag (1939)
De här datumen är ju inte särskilt relevanta för mig eftersom att det idag är en alldeles speciell dag

*min födelsedag*