måndag 31 maj 2010

Var hos frisören idag för att klippa och slinga.
Fick ett infall att klippa mig kort :) Se så fint det blev! Kanske lite för ljusa slingor möjligtvis.
Jag har haft ungefär den här frisyren för ett år sedan, men då var det lite längre och någon nyans mörkare.

söndag 30 maj 2010

Här är mina underbara barn en helt vanlig dag i maj :)



Thim



Samuel



Johanna



Noah
Står och lagar mat när Marcus, Noah och Johanna säger till Thim och Samuel att komma, samtidigt som de börjar sjunga "vi gratulerar". Johanna har två paket i händerna och Marcus ger Samuel ett och han tackar fint och ska börja öppna :)
Stackar'n förstår inte att det är till mig på mors dag, utan tror att det är till honom fast han inte fyller år riktigt än.
Helt oförstående i några sekunder tittar han på paketet och mig innan det går upp för honom och han lämnar vidare paketet till mig, skrattande.
Min lille Sammie :)
Puss!

lördag 29 maj 2010

OJ!
Såg att bilderna på förra inlägget bytt plats.
Jag och datorer ;)


Se vilken fin klänning/tunika jag köpte idag :)
Ska bara försöka ta bort de guldiga plastkulorna från axelbanden för det är inte riktigt jag.
Jättefin att ha till tajts, jag har ett par mörkgrå som är skitsnygga till. Eller till ett par uppvikta jeans/jeanstajts. Det får det bli ikväll när vi ska bort till bästaste vännen på grillning :)
Och ni som känner mig och tycker att jag shoppar mycket - jag kunde bara inte lämna den här i affären, det fullkomligt skrek NINA om den!



Den här kunde jag inte heller låta bli!

Kram på er och ha en trevlig kväll :)

fredag 28 maj 2010

Mess mellan mig och min Thim :)

Thim - Kunde jag och Martin sova över eller? :P
Jag - Ja, det går väl. Här eller där?
Thim - Här, det finns inget att göra på mitt rum typ
Jag - Vad finns det att göra på Martins då?
Thim - Xbox och data som man kan spela senare på kvällen typ
Jag - Ok, kom hem och hämta grjer bara. Och så hade du behövt duscha oxå. Pok!
Thim - Kan jag inte göra det imorgon när jag kommer hem
Jag - Inte hämta grejer ;)
Thim - Hehe jag gör det snart :P Tack för att du var med och betalade mobilen den är jätteskön :D
Jag - Puss :)

Från en 14-åring är väl det ungefär detsamma som att han älskar mig?!
Eller???



Se vilken fin prinsessa min Johanna kom hem med idag från förskoleklassen!
I onsdags hade de vernisage med utställning av allt de gjort under det gångna året och den här tyckte jag var extra fin :)
Efter vernisaget var det fika med kakor som barnen själva hade bakat. Jättegod kladdkaka men, chokladbollarna hoppade jag över.
Marcus undrade varför och jag bara -Hallå! Dom har ju inte varit i ugnen ju!

torsdag 27 maj 2010

Johanna sitter på toaletten för öppan dörr och kallar på mig. Jag kommer och undrar vad det är. Hon börjar prata om att hon är blond och att det beror på hennes pigment. Ja, det stämmer ju menar jag. Pigmentet påverkar oxå vår hud och våra ögon fortsätter jag. Efter en stund säger Jojo, mina armar har ett annat pigment för där är mina hår svarta. Jag synar hennes armar och kan se att hon har lite mörkare hår där. Hon sa detta med en suck så jag förstår att de så kallade svarta håren inte är till glädje för henne. Jag säger att de är ju inte helt svarta. Jo, säger hon. Nej, det är dom faktiskt inte. Lite mörkare än ditt hår på huvudet, men svarta är dom inte. Nä, ok då säger Johanna. Dom är gråa!
:)

onsdag 26 maj 2010

Jag är förkyld :( Näsan är täppt och det känns som om jag har en apelsin innanför den :( Småont i halsen och hostar som bara den :( Fryser från och till oxå :)
Jag är aldrig sjuk, ALDRIG.
Ja, förutom en och annan maginfluensa per år. Jag gillar INTE att vara sjuk!
Och det är inget bra på tv :)
BLÄÄÄÄ!!!!!!

måndag 24 maj 2010

Usch!!! Blev så osäker på mitt avslut i uppsatsen så jag var tvungen att skicka det till min handledare. Undras om det är ok?
Det är ju ändå han som ska betygsätta den i slutänden menar jag. Han kanske inte får påverka mig hur mycket som helst?
Grejen är även att när det var tid för handledning så roade jag mig kungligt i Tyskland och har sen inte brytt mig om hans handledning utan förlitat mig på andra. Så han kanske inte vill nu, eftersom jag inte ville/kunde innan.
Nä, usch och fy! Vilka I-landsproblem ;)
Och på tal om det...
Hörde ett samtal som avslutades precis med de orden och där den andra i samtalet svarade med - Jag fattar inte varför man säger I-landsproblem. Jag menar som I-land finns det ju i princip inga problem.
Men hallå!!! Ha, ha, ha!!!

söndag 23 maj 2010

Det var så trevligt igår!
Vi kunde sitta ute och äta. Mulet och tråkväder hela dagen, men när vi skulle träffs klockan 18 sprack himlen upp och vi kunde alltså sitta ute :) Och där satt vi ända till 21,, superhärligt!
Det var bra stämning och alla var på G och pratade och skvallrade :)
Även den här tjejfesten blev det leka av :) "jag har aldrig" ;)
Någon som känner igen den leken?
Intresanta diskusioner blev det och jag kan väl säga att vi lärde känna varandra ytterligare på djupet igår.
Är det tramsigt att leka när man kommit upp i ålder? (Vi var mellan 31 och 43 igår.)
Men seriöst! Hur ofta får man tillfälle att prata om det som man själv vill när huset är fullt av ungar? Jag menar, verkligen de där djupa sakerna. Men det är kanske bara vi kvinnor som pratar om sådant.
När jag haft sådana samtal så känner jag en sån inre tillfredställelse och känner mig belåten i flera dagar. Oavsett om det bara var "tramsgrejer" som togs upp egentlligen. (Det behöver ju inte vara en lösning på världens alla krig som diskuteras.) Jag tror att det beror på att man blir lyssnad på och tagen på allvar och att man får dela andras tankar och vad de tycker och känner som gör att man känner sig tillfreds. Det finns en samhörighet och respekt i diskusionerna.
När hade du ett sådant givande samtal senast? Eller du kanske inte tycker att de är givande utan rent av jobbiga? Vi är ju alla olika!

fredag 21 maj 2010

Sitter med en kall öl brevid mig och funderar på vart dagen tog vägen.
Känns som om klockan bara är fem eller nå't.
Har städat och fejat idag som många andra gör en fredag.
Tänker mig tillbaka till i onsdagskväll då det var tjejknyte på föräldracafeét. Det var så himlans mysigt! Men långa, viktiga, oviktiga, djupa samtal om allt och inget.
Känner återigen att det hade varit mysigt att starta en bokcirkel där man läser en bok och träffas var 5 vecka ungefär för att diskutera den över lite ost och ett glas vin. Det låter väl mysigt!?
Nå'n som är på?
Trevlig kväll på er :)
Kraaam!

torsdag 20 maj 2010

Har haft en (hitills) datorfri dag idag :) Men nu ska det bli ändring på det ;) Ska ha en till pluggkväll med uppsatsskrivning. Hoppas faktiskt bli färdig!
Hade en underbart trevlig rolig kväll igår med vännerna från föräldracafeét.
Vi hade knyte så det blev mycket mat och mycket mat som blev över. Många goa skratt och trevliga samtal att leva på länge.
När vi inte kunde sitta kvar i kyrkans lokaler så kom jag på det braiga förslaget att vi skulle gå vidare till Mässingshornet. Sagt och gjort. Tre glada tjejer traskade in där och beställde dricka.
Den tredje av oss gick hem rätt tidigt och kvar blev jag och U :) Vi hade jätteroligt och hade djupa diskussioner om livet och allt möjligt faktiskt.
Sådana där samtal och kvällar kan jag leva på lääänge :)

tisdag 18 maj 2010

Råkade komma förbi SVT 2 innan ikväll. Där hade de ett danskt program om att välja docka. Förskolebarn i Danmark fick välja vilken docka de tyckte var finast. Det fanns två identiska dockor, det enda som skiljde sig var färgen. Den ena var vit och den andra färgad. Av 41 (tror jag) barn så valde 35 (tror jag) den vita dockan. Barnen var de flesta av annan etnisk härkomst än Skandinav.
Jag tycker inte att "försöket" var helt rätt utfört. Av alla barnen så såg jag bara två pojkar och då sa försöksledaren - Jag vet att du inte leker med dockor men vilken skulle du välja om du skulle ge bort en docka.
Vad då! Kan inte pojkar leka med dockor?! Jag blir förbannad av sån't!
Det beror väl på vem man ska ge dockan till? Och varför fick inte flickorna samma fråga? Måste alla flickor leka med dockor?
Sen lade han en bild av en flicka framför barnen och frågade vilken färg denna vackra flicka hade på sitt hår. Barnen fick välja mellan gul och svart. För det första så liknade flickan Barbie eller Askungen och för det andra så hade han inte behövt säga "vackra". Vad är det för budskap om hur man ska se ut?
Barnen valde i de flesta fallen gul, men det kanske inte är så konstigt eftersom både Barbie och Askungen (som jag tyckte bilden liknade) är ljushåriga.
Jag kanske retar upp mig på småsaker, men gå in och kolla programmet på SVT Play om du kan och bilda dig en egen uppfattning. (Om du kan efter att ha läst detta.)
Hade det varit rätt utfört och med en större grupp barn så hade det dock varit ett intresant försök att göra.
Var så goda och tyck!

måndag 17 maj 2010

Sitter och tragglar med min uppsats. Kommer inte riktigt igång känns det som :(
Jag vet precis hur jag vill ha det, inne i mitt huvud! Varför ska det då vara så svårt att få ner det på ett ynka litet papper (läs dator).
Har hela upplägget klart för mig och vad det ska innehålla oxå, men varför går det då inte???
Blir arg på mig själv ;(
Och den där förbaskade åtgärdsplanen på skolverkets hemsida hittar jag inte :( så hur ska det gå?
Och ont i ryggen har jag oxå och i rumpan av hårda köksstolar!
Egentligen handlar det nog om att jag inte är tillräckligt påläst på ämnet och att jag känner lite tidspress eftersom jag lovat mig själv att vara färdig på fredag.
Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och klicka mig tillbaka till Words-dokumentet och fortsätta :(
Men det var najs med en lite paus :)
Hur svårt kan det vara att hämta ut ett paket?
Fråga mig! Jag vet!
Var först på det gamla vanliga stället. När jag kom fram till kassan och sa att jag skulle hämta ett paket så skrattade hon åt mig. - Det var längesedan vi la ner paketservice.
Ja, det tror jag det! Så ovänlig som hon var. Och innan var där en otrevlig man som snäste till en när man kom. Dom har väl fått för många klagomål så dom var tvugna att sluta ;)
Det andra stället ursäktade sig nästan för att dom inte hade mitt paket och förklarade vänligt att Posten, DHL och Schenker har olika utlämningsställe. (Så ska man bli bemött som kund.)
Det var bara att knata iväg till det tredje stället. Och där var mitt efterlängtade paket :) från Me & I. Och riktigt vänlig var han oxå som lämnade ut det. Sa både hej och välkommen tillbaka :)
Nu har barnen fina kläder :)

söndag 16 maj 2010

Hittade mina gamla dikter för ett tag sedan när jag städade i skåpet med papper och
tänkte att ni kunde få ett smakprov.

vill se dig
ditt ansikte...
ögonbryn... ögon med djup i, som gnisstrar
för att dom ser mig?
din näsa som får blicken att ledas
till dina läppar...
härliga, mjuka, varma... vill ha dom
nafsar, känner dina kyssar innan de
ges till mig... och länge efter... som nu
tänker på dig nu, innan, sen
vill höra dig
din röst...
när den talar om något för mig
något jag inte vet... men kanske anar
och hoppas, för jag känner likadant
... dina ord är det jag också känner...
vill känna dig
hela dig... delar av dig...
din hud, varm och ändå sval
härlig fuktig rygg, mjuk och fast
... din bringas struktur...
tänker på dig... vill
... se dig
... höra dig
... känna dig
nu, innan, sen

alltid!
När vi satte oss i bilen igår för att åka till våra vänner så sa Johanna:
- Har vi något tugummi?
- Nej, svarar Marcus.
- Jag ska kolla i väskan, säger jag.
- Nej, jag hade inget.
- Vad synd, säger Jojo. Det luktar tugummi här.
- Det är nog det jag sköljde munnen med säger Marcus.
- Ja, säger Jojo. Eller så är det mammas nya parfym.
:D:D:D
Om parfymen luktar tugummi - är det bra?
Eller om Jojos erfarenhet av att tugummi luktar som parfym - kan det ha varit goda tugummi?
Ett gott skratt fick jag och Marcus i alla fall!

lördag 15 maj 2010

Kom att tänka på filmen "The Bucketlist". Har ni någon Bucket list? Det är en lista över saker som man vill göra innan man dör.
Jag och Marcus har börjat plita ihop en sån lista, mest för skoj, men ändå. Vi har valt att inte ta med saker som vi inte kan påverka. Typ att se sina barn växa upp, vara med på deras studenter, få se barnbarn och så vidare. För oss är det så självklart att vi vill detta och därför är de inte med.

- Att få gå på en riktig bal. Inte nå'n sån där som man går på i 9'an. Min kille gjorde slut med mig några dagar innan balen och hur roligt är det?
- Resa till Australien. Jag har drömt om det landet sedan jag var liten. Då ville jag åka till Nya Zeland oxå och hoppa bungy jump, men det är avklarat. (Bungy jumpet alltså.)
- Skaffa en hund. Det är väl inte så svårt tycker ni, men grejen är att Marcus vill ha en schäfer och jag vill ha en tax. Enligt M så är inte taxar hundar. Jag älskar dem och har haft två stycken.

Detta var lite av min lista. Vilken har ni? Vilka drömmar bär ni på?
Johanna lilla stumpan är magsjuk :(
Eller, jag vet inte om hon fortfarande är det. Började igårkväll, men natten har varit lugn tack och lov. Finns inget värre (nästan) att vara uppe och torka spyor på natten. Tidigt imorse var hon uppe och drack vatten och det verkar som att hon fått behålla det.
Hon är så stor nu lilla skruttan och sköter saker och ting själv. Så väcker hon inte mig kan det hända att jag inte vaknar.
Noah sov faktiskt till halv åtta idag! :) Mannen är i Helsingborg och hjälper sin bror med något. Han körde redan strax efter sju, stackar'n.
Ikväll skulle vi till Löddeköpinge och träffa vänner som vi inte träffat sedan i januari, men nu blir det ju inte idag heller :(
Så tråkigt!
Vi får väl se vad dagen har att erbjuda en spysjuk familj ;) och hoppas på att ingen annan blir smittad.

fredag 14 maj 2010

Jag kan inte sova :( Om tre timmar har jag varit uppe i ett dygn, måtte jag somna innan dess.
Vad ska man göra när man inte kan sova? Vad då räkna får, det tramsigaste jag hört! Jag brukar ligga och tänka på en massa olika saker istället. T.ex. vad jag ska ha på mig nästa dag, middag, saker jag inte får glömma, o.s.v.
Idag (inatt) bestämde jag mig för att gå ner och öppna datorn. och oj vad tiden går, och jag blir inte precis tröttare.
Ibland kan jag få för mig så'na knäppa saker som att jag vill ut och gå eller vika tvätten. Men det kan man ju inte göra mitt i natten! Eller?
Och inget är det på tv heller :( Jag skulle ju alltid kunna packa upp väskan sedan Tyskland, men det är inte speciellt lockande. Det gäller ju att vara tyst oxå så att de andra inte vaknar.
Fast jag väckte Marcus innan ;)
Nä, jag får väl göra ett nytt försök på att somna. Upp i sängen med mig ;)

torsdag 13 maj 2010

Nu är man poppis minsann ;) Har beställt ny mobil till sonen, Sony Ericsson W595. Tur att hans mormor betalar hälften.
Idag hade Johanna beställt spagetti med köttfärssås till middag så det fick det bli. Rätt god om jag får säga det själv :)
Ikväll blir det bara till att inta ryggläge i soffan med lite godis och tv. Hoppas på sovmorgon imorgon.
Kramisar!
Nu verkar det som att jag kommer att få på huvudet av mannen på grund av mitt förra inlägg. Han känner sig utlämnad.
Men hallå! Vem är det som är utlämnad egentligen? Jo JAG!
För vems skull har man glidmedel, ja inte är det mannens i alla fall.
Och ärligt talat så tror jag att de flesta har en tub med glidmedel hemma i gömmorna någonstans.
Så visst är det jag som ska känna mig utlämnad om nu någon ska göra det?!
Kommer ni ihåg att jag var på fotvård för ett tag sedan? Sedan dess har jag smörjt mina fötter varje kväll innan läggdags och det har mannen oxå.
När vi skulle till Tyskland tog jag med mig fotkrämen och sa ingenting till mannen. Och nu visar det sig att han har smörjt sina fötter varje kväll i alla fall :D med vad kan man ju då undra? Jo :) glidmedel :)
Vi har haft det stående brevid makens sida av sängen och när han inte kunde känna någon tub på det vanliga stället, så fortsatte han att treva sig fram i mörkret tills han hittade en tub. Öppnade den och smörjde in fötterna :D :D :D
med glidmedel!!!
Ha, ha, ha!!! Jag tror jag dör!!!

onsdag 12 maj 2010

Den andra heldagen i Tyskland bar det av mot Spreewald för en tur på kanalerna. I en flatbottnad båt sitter vi ungefär 20 st och stakas fram av en tysk "gondoljär". Det är jättmysigt! Trädgrenar hänger ner i vattnet och gräset växer ner tills vattnet tar över. En och annan mossbeklädd stubbe stakas vi förbi mot vår väg mot en restaurang där vi äter sparris och hollandaissås. Slinker ner lätt tillsammans med en öl. Vi stakas tillbaka till byn där bussen väntar. Allt som allt tar det tre timmar.
Den lilla byn är verkligen pittoresk och har en massa små butiker med hur mycket som helst att handla. Såg en tuvad svart kofta i ull med en liten volang på ärmslutet för ringa 1300 kr. En fin tovad tavla i ull med vallmo, hade passat perfekt hemma hos mig. Oxå billig, not! Ångrar så här i efterhand att jag inte köpte en järnfigur föreställande en kvinna som sträcker på armarna. Otroligt vacker!
Vi köpte såklart Spreewaldgurka :)
På bussen på vägen hem var jag faktiskt inte det minsta trött så jag höll syrran vaken ;) Vi skrattade åt allt och ingenting :) Men mest skrattade vi åt vår gondoljär. När jag satte mig i båten för tillbakafärden så kom jag i sist på min bänkrad. När jag satt mig vänder jag mig mot land igen för att se vem som stod på tur att hoppa i och möts av gondoljärens skrev som bular rejält. Inte på det sättet att han har stånd utan mer på det sättet som att han är välutrustad. Dagen innan i Berlin så beklagade jag och syrran oss på att det inte finns några snygga tyskar, men min syrra påstod att de som kompensation är välutrustade. Så med det i tankarna vänder jag mig mot henne och säger - Oh, shit vilken bula! Syrran fattar givetvis direkt och vi bryter ut i ett asgarv. Mamma trodde att jag menade någon som var gravid och en annan brevid trodde att någon hade en bula i pannan. Jag och Helené skrattar som två tonåringar = oavbrutet. Det räcker med att vi tittar på varandra ;)
På hotellet har vi ungefär en och en halv timme tills vi ska ses igen för en tur in till "stan" för middag. Det blir några glas vin. Och mamma fick en på bättrad make-up av mig.
Det blev en grekisk restaurang där jag åt den godaste lammfilé jag någonsin ätit. Den smälte i munnen på mig, underbart god. Jag åt inte ens potatiskrocketterna och tzatzikin till.
Det blev några öl till och jag börjar ärligt talat känna mig lite snurrig ;)
Hemma på hotellet igen så fastnade vi i baren, där det blev nya öl :) Vi har hur trevligt som helst och skrattar och pratar och skvallrar med några av de andra resenärerna. Kvällen blir sen innan vi kommer isäng :)
En av männen kommer fram till mig under kvällen och berättar för mig att jag är den vackraste kvinnan han sett. Han var lite äldre än mig och då kan jag ofta känna äckel inför en sådan komplimang, men det gjorde jag faktiskt inte den här gången. Det kändes mer som om han gav mig ett förtroende. Knäppt va? Men dock en rätt så härlig känsla :)

tisdag 11 maj 2010


Dag 2 i Tyskland:
Redan klockan sju måste vi gå upp för att hinna bli vackra ;) och äta frukost innan bussen avgår mot Berlin. I Bussen somnar jag igen och vaknar lagom tills vi rullar in i Berlin. Första (och enda) stoppet blir muren.
Vi blir avsläppta för fotografering i endast 10 minuter. Helt osannolikt att hinna titta på och studera muren i bara 10 minuter.
Vi hoppar av vid en del där jag kan se hopp målat på muren. Det är fäst som en urna på muren och därifrån letar sig en späd växt uppåt. Det var även planterat en riktig växt i urnan som växte, visserligen lite torr, men ändå. För mig symboliserade det hopp.
Vi fortsätter vår busstur genom staden med at köra förbi allt det viktiga. Checkpoint Charlie, Domkyrkan, Riksdagshus, kyrkor, parker och allt möjligt annat.
Väldigt intressant men jag hade velat ha tid att gå av på alla ställena och titta. Vid Domkyrkan fick vi lite tid så vi gick in i den medans nästan alla andra drack kaffe.
En helt underbar kyrka med ett underbart tak som hade en fredsduva av glas mitt i takkupolen. Underbart ljus sken in därifrån. Jag blev förälskad direkt. Fick så'n ro där inne.
Såklart tände jag ett ljus för puttefar :)
Efter rundturen blev vi avsläppta vid Ka De Ve, ett stort och dyrt köpcenter. Ungefär som PUB i Stockholm, fast mycket, mycket dyrare. En glad överraskning var att det var en utställning om Maisel, porslin. (heter det så?) där som var väldigt sevärd.
Vi tre galningar gick runt lite i området däromkring. Bl.a. var vi på en marknad där det fanns allt från kläder och smycken till mat och blommor. Hungriga stegade vi in på ett café brevid och fick oss en ordentlig lunch.
Mätta och goa' kunde vi sedan fortsätta. Nu blev det lite shopping i affärerna, dock inte Ka De Ve av förståeliga skäl ;)
Idag var det syrrans tur att vara snurrig så jag parkerade henne och mamma på Starbucks och sprang lite i affärer själv. Hittade en skitsnygg skinnjacka för bara 29 Euro, men den var lite i tajtaste laget så det fick vara :(
Köpte en vit skjortblus som det stod mitt namn på och en turkos (!) top.
Mot slutet av dagen åkte vi upp på sjätte våningen på Ka De Ve och tog en öl och efter det gick vi bara runt och kollade på alla färskvaror som fanns där. Te, kaffe, korv, fisk och skaldjur, choklad, oliver, ostar, feta, kladdiga röror och en massa annat.
Vi köpte med oss lite oliver med mandel och coctailtomater späckade med färskost. Supergoda, särskilt oliverna :)
Bussen på vägen hem blev en vilstund och hemma på hotellet igen fick det bli middag där. Hamburgare!
Sedan lämnade jag och syrran mamma i baren med lite medresenärer. Hon var nog lite smålullig :)
Jag och syrran fnissade oss upp på rummet och tvättade av oss smink och borstade tänderna. Det var som när vi var små igen :)
Mamma kom rätt snart och när vi förhört henne så somnade vi gott :)

Till Fru Venus
Det finns fler som har storkar i sina trädgårdar ;)

Nu är det verkligen på tiden att jag försöker lägga upp en bild. Så om det fungerar kommer en tokbild på mig, mamma och syster Helené när vi knäppar oss i Tyskland ;)

måndag 10 maj 2010

Kom på att jag glömde skriva om idag :)
Jag och Noah har varit på simningen med Johanna. Jag trodde det skulle bli jobbigt och skrikigt eftersom det inte är så bebisvänligt på badhus (om man inte badar vill säga). Packade ner majskrokar, smothie och några böcker och tänkte att jag kan ju alltid köpa en kaka där om det blir kaos. Väl där är kiosken stängd :( hjälp!!
Hur ska det nu gå?
Det gick helt super :) Noah satt så fint i en barnstol hela tiden. Krokarna och smothien gick åt och vi läste böckerna och sjöng. Visst ville han komma upp och sträckte armarna mot mig flera gånger men han accepterade att jag inte tog upp honom. Sa bara att det inte gick nu, men snart.
Lille snuffe goding. Han var så duktig!!!
Då kör vi igång då :)
På torsdagen var det uppslutning på terminalen i Malmö. Arla morgon, blåsigt, kallt och förväntansfulla är väl det som kan sammanfattas därifrån. Bussen som hade kört som anslutninsbuss innan var lite sen och skulle städas så vi gick in i vänthallen och passade på att gå på toa ytterligare en gång. När bussen kom så fick vi tre bra platser längst fram så vi hade bra uppsikt över alla pensionärer som steg på :) Rätt så roligt att sitta och kolla på alla faktiskt :) Alla ville in med sin väska först och det blev lite kaos, men till slut så var alla inne och vi körde.
Stämmningen var uppsluppen och alla var glada och satt och småsnackade med andra, läste tidningen eller sov. Jag och syrran hade fullt upp med att försöka fotografera mamma som somnat gott ;) Och så skrattade vi förstås :)
På båtresan som gungade rätt så bra passade vi på att ta dagens första öl tillsammans med en pölsa. Gott! Jag och mamma delade en till innan vi la till i Tyskland. Efter ett tag på "motorban" (som mamma säger) så var det dags för fikapaus. Busschauffören och vår guide dukade upp kaffe, läsk, kakor, Wasa-knäcke, öl och diverse sprit att ha i eller till kaffet. Gött! Jag hoppade dock, men mamma och Helené (syrran) tog vars en Ölvemarkare vilket innebar kaffe och wiskey.
Vid ungefär halv fem på eftermiddagen var vi framme på hotellet. Även kallat "Lilla huset på prärien" eftersom det låg utslängt på en åker. Ett stenkast från motorvägen fast inte vid någon avfart inte ;)
Klockan 18:30 gick bussen in till Frankfurt on der oder (vet inte om det är rättstavat) för en liten stadsvandring och middag. Men innan dess packade vi upp och tog något glas vin som vi köpt på båten.
Stadsvandringen bestog av en tur i en totalt övergiven och död stad. Vi såg inget folk ute på gatorna, knappt några biler och inga fönster som lyste. Fick en liten spöklig känsla faktiskt. Men vi fick se en fin kyrka och ett stadshus med en tupp på stadsvapnet. Lite ovanligt faktiskt med tanke på att tuppar är rätt så stridslystna. Kvällsmaten bestod av moussaka på potatis och en öl till det på ett kartoffelhause (?). Låg jättefint längs wn flod som delar Tyskland och Polen här. (Har nog aldrig varit så nära ett land utan att besöka det.) Hade det varit varmt så hade det varit mysigt att sitta på uteserveringen längs floden
Vid detta laget så snurrar det hela tiden för mig, men inte p.g.a. öl. Jag åkte fortfarande buss :) Jag har en benägenhet att göra det efter en längre tur. Likadant med tåg, båt och flyg :( Så med rejäl huvudvärk och lite yrselkänsla mitt i allt snurrande åkte vi upp i stadens högsta hus för att få en öl i baren som låg längst upp. Den ölen fick bli en läsk!
Väl hemma på hotellet kröp jag snabbt ner under täcket och somnade gott.
Är hemma igen sedan igårkväll. Jag såg Marcus och Noah innan dom såg mig och blev alldeles tårig i ögonen. Har saknat alla mina älsklingar så in i.
Syrran och mamma har kört hem till Huskvarna nu och tur är väl det eftersom vi har kramp i magen av alla galna skratt. Med andra ord så har vi haft det superbra!
Ska skriva mer när jag har mer tid. Förmodligen ikväll när jag gosat färdigt med mina tre största.
Kram så länge :)

onsdag 5 maj 2010

Nu är jag färdigpackad och har hittat alla saker jag ska ha med mig.
För första gången i mitt liv hade jag ingen lista att gå efter, men jag tror att det gick bra ändå.
Har alltid beslutsångest över vad jag ska ha med mig så jag har packat ner 6 överdelar och två par byxor plus det jag åker i. (Vi ska vara borta i 4 dagar.) Tror ni jag klarar mig ;)
Nu ska jag sova för vi ska upp i ottan och det är inte jag van vid.
Puss och kram!
NU BÖRJAR KAOSET!!!
... och vi har inte ens börjat vår resa och tur är väl det, eftersom vi inte alls ska åka till Schwerin vi ska till (http://www.olvemarks.se/europa/tyskland/spreewald-weekend) Spreewald weekend.
Så här blir det alltid om jag och mamma är iblandade i varandras liv. Och det är vi ju.
Men det här blir lika bra det!
Vi hörs!
Imorgon åker vi till Schwerin, Tyskland för att bara vara tillsammans min mamma, min syster yster och lilla jag. Vi åker en bussresa dit så kanske är det lite pensionärsvarning ;) vad vet jag.
Vi tre brukar ha roligt tillsammans så det ska bli så kul!
Scwerin är vad jag vet som en liten sagostad där mycket kretsar kring den lilla sjön och slottet. Jag har inte satt mig in i vad som finns att se/uppleva eftersom vi åker en bussresa och får se det mest sevärda och har mycket lite tid att själva upptäcka. Men jag vill påminna mig om att jag läst något om hantverksbodar och det gillar jag. En dag ska vi vara i Berlin oxå :)
Jag ser mest fram emot att få vara tillsammans med två personer som jag älskar, att få skratta tillsammans, äta och dricka gott och att få tid till att bara vara :)
Får jag tillgång till någon dator rappoterar jag därifrån, annars får ni full rapport när jag kommit hem.
Men jag hinner kanske inom här en gång till idag ;)

tisdag 4 maj 2010

Har varit på Me & I-party. Det blev två t-shirtar till lillprins och en scarves till mig. (Jag älskar ju sån'a.) Prinsessan fick en rosa kjol och en tröja för halva priset ur vinterns kollektion. Jag är nöjd!
Innan idag var jag på fotvård för första gången någonsin. Jag har aldrig vågat gå innan eftersom jag är så himla kittlig på fötterna, men det var inte så farligt faktiskt. Kittlade bara lite när hon filade presis nedanför tårna. Hon sa att mina fötter är så fina såå och att jag inte behöver gå på fotvård. Men jag kommer definitivt göra det igen. Om inte för fötternas skull så för min egen skull. Skönt med lite egentid och att då samtidigt få omvårdnad är ju en bra kombination som jag gillar.
Nu till något helt annat:
jag, mamma och syrran åker till Scwerin, Tyskland, på torsdag och jag hade ett litet allvarligt problem. Mitt VISA-kort gäller inte längre. (Jag skriver hade eftersom problemet är åtgärdat nu.) För några veckor sedan fick jag ett nytt kort, men det stod mitt gamla namn på det. Jag klippte kortet och ringde banken och sa som det var och tyckte att jag kunde arkivera händelsen i min hjärna. Men icke! Det gamla gick ut sista april och nu har jag inget nytt. Smart! NOT!!!
Så idag fick jag snällt åka till banken och ta ut pengar och fixa med ett nytt kort. Passade samtidigt på att växla, det var bra ihågkommet tycker jag ;)
Så nu är det fixat!

måndag 3 maj 2010

Undras just om det fungerar att blogga från mailen?
Hi, hi...
Har lagt Noah för ett tag sedan och jag hör fortfarande hur han ligger där uppe och fixar och har sig.
I eftermiddags sov han alldeles för länge, ända till över fem. Men redan vid strax efter sju ville han ha välling. Han går till skåpet där vi har den eller till micron och pekar och meddelar att han vill ha. Så jag fixade det och efter blöjbyte och pjamas på så åt han hela flaskan i ett slurp. Det är nog en timme sedan nu.
Får se när han tystnar ;)
Har förstått att det är fler som läser min blogg än vad jag trodde. Det är jätteroligt! Lämna gärna ett spår efter er, titta in och lämna en kommentar! Då blir jag glad :)
Kramis!
Ja, så har jag då insett att vår fina sjukvård suger. Har varit så j-a förbannad ;( idag på förmiddagen ;(
Det hela började med att jag inte fick min mens förra söndagen när den skulle komma. Hjälp! tänkte jag. Men ibland kommer den inte igång den första dagen med sockerpilla så jag väntade lugnt till onsdag. Kom inte då heller!
Testade ifall jag hade råkat bli gravid, men nej då. Ringde till KK-akut för att rådgöra med dem och de sa att jag skulle göra ett nytt test på måndag (idag) och om det oxå var neg så skulle jag komma in.
Sagt och gjort! Dagens test var även det neg. Så jag ringde in och berättade hur det ligger till och även att jag är orolig för ett utomkvedshavandeskap. (Jag har haft ett och det visade inget plus på gravtest, därför min oro nu. Jag har ätit mina piller varje dag och inte glömt någon, men har varit lite snabb i magen efter en kräksjuka så det är av den anledningen jag är lite orolig.)
Sköterskan jag talar med i telefon är förstående och tycker jag ska koma in och göra ett nytt gravtest (lönt?) och prata med en läkare och göra ett ultraljud.
Morgonbestyren avklaras i vanlig ordning här hemma och Marcus kör mig in till KK-akut.
Får nummer 40 i kö och efter 15 minuter ropar de upp 36. Inser att det här kan komma att dröja ett tag så jag bläddrar lite i tidningar och tittar på folk. (En utländsk man pillar sig i näsan oavbrutet, en liten bebis smilar åt allt och alla och en tjej är på toaletten i minst 10 minuter.)
När det äntligen är min tur så får jag kissa i en mugg och sköterskan gör ett test som naturligtvis är neg. Efter det så talar hon om för mig att om jag fortfarande är orolig och mensen inte kommit nästa vecka kan jag göra ett nytt test. Sen säger hon åt mig att gå hem. Va! Hur blev det med läkaren och ultraljudet?
Jag frågar och hon säger att det inte ger ett negativ om jag har ett utomkveds och därför inte behöver träffa läkare och göra ett ultraljud. Jag blir skitförbannad och säger ett par väl valda ord. Hon beklagar och ger mig ett kvitto som jag ska ta med mig till receptionen och betala. 200 kr! Säger ytterligare några väl valda ord och är skitförbannad!!!
Jag förstår att hon, där och då, inte kan göra så mycket. Men varför sa de annorlunda i telefonen på morgonen?
Den svenska fina sjukvården suger verkligen ibland ;(

söndag 2 maj 2010

Idag har jag förlängt mitt liv med ett år eller två.
Thim och jag skrattade gott i 5 minuter efter att han skrämt mig så jag både hoppade till och skrek :)
Han har försökt i minst en månad att skrämma mig, men misslyckats. Till idag då :)
Efter så skrattade vi så vi grät.
Det är så sällan man gör det, skrattar hjärtligt och länge så tårarna rinner.
När jag var yngre så gjorde jag det ofta.
Idag fick jag nästan kramp i kinderna och det kändes som om jag skulle börja gråta. Hade inte Thim varit där så hade jag gjort det.
Är det alla hämningar som släpper och när man väl börjat använda musklerna så är skillnaden mellan skratt och gråt hårfin och kroppen blandar ihop allt?
Fast jag står och faller på en viktig sak just nu som jag tyvärr inte kan berätta om här. (Imorgon vet jag.) Så det är väl det som spökar i mitt fall.
Sov gott alla för jag ska i alla fall gå och lägga mig snart så att det blir morgon fortare :)
Kramisar!!!

lördag 1 maj 2010

Idag gråter jag *snyft*
Min bästaste vän flyttar från kvarteret till Bara. Var precis över och tittade till och kunde inte hindra att en tår rann över :(
Det gör ont i mitt hjärta! Fast jag vet att det inte är särskilt befogat eftersom vi kommer att träffas ändå. Och Bara är inte världens ände precis.
Men innan var det så enkelt att komma förbi eller stå i dörren några minuter och prata strunt. Det är inte lika enkelt längre.
Det kommer jag att sakna!
Se'n hör det ju till saken att jag avskyr avsked, och det gör ju inte det här lättare precis även om det inte är ett avsked för alltid. Jag vänjer mig nog!
Puss!!!
Hej mitt i natten!
Kommer ihåg mina valborg när jag var ung.
Eld, Kompisar, grillad korv... minnena dansar ikapp med lågorna från elden jag nu tittar på.
Killar jag haft, valborgsfester jag varit på och en och annan fylla sveper förbi likt askan från dagens bål.
Nu står jag här med man och fyra barn och är superlycklig, verkligen!
Stora killen ska precis börja göra sina upptäckter medans mellan nöjer sig med kompisarna. Skruttan blev nöjd när hon träffade pappa och fick visa sitt nya hår. Lite besviken blev hon allt när det var dags att gå hem. Jag kommer själv ihåg, det var som fest på valborg när jag var liten. Jag dröjde mig kvar vid elden och värmdjagig vid den heta askan, se'n tog man mamma i handen och gick hemåt.
De vuxna fortsatte sitt tjatter (som jag upplevde det då) och jag somnade antingen under soffbordet eller bakom alla ryggar i soffan. (Varför lutade de vuxna aldrig sig bak när de satt i soffan? Kanske spelade de kort?)
Jag är lycklig precis där jag är nu!
Puss!