måndag 3 maj 2010

Ja, så har jag då insett att vår fina sjukvård suger. Har varit så j-a förbannad ;( idag på förmiddagen ;(
Det hela började med att jag inte fick min mens förra söndagen när den skulle komma. Hjälp! tänkte jag. Men ibland kommer den inte igång den första dagen med sockerpilla så jag väntade lugnt till onsdag. Kom inte då heller!
Testade ifall jag hade råkat bli gravid, men nej då. Ringde till KK-akut för att rådgöra med dem och de sa att jag skulle göra ett nytt test på måndag (idag) och om det oxå var neg så skulle jag komma in.
Sagt och gjort! Dagens test var även det neg. Så jag ringde in och berättade hur det ligger till och även att jag är orolig för ett utomkvedshavandeskap. (Jag har haft ett och det visade inget plus på gravtest, därför min oro nu. Jag har ätit mina piller varje dag och inte glömt någon, men har varit lite snabb i magen efter en kräksjuka så det är av den anledningen jag är lite orolig.)
Sköterskan jag talar med i telefon är förstående och tycker jag ska koma in och göra ett nytt gravtest (lönt?) och prata med en läkare och göra ett ultraljud.
Morgonbestyren avklaras i vanlig ordning här hemma och Marcus kör mig in till KK-akut.
Får nummer 40 i kö och efter 15 minuter ropar de upp 36. Inser att det här kan komma att dröja ett tag så jag bläddrar lite i tidningar och tittar på folk. (En utländsk man pillar sig i näsan oavbrutet, en liten bebis smilar åt allt och alla och en tjej är på toaletten i minst 10 minuter.)
När det äntligen är min tur så får jag kissa i en mugg och sköterskan gör ett test som naturligtvis är neg. Efter det så talar hon om för mig att om jag fortfarande är orolig och mensen inte kommit nästa vecka kan jag göra ett nytt test. Sen säger hon åt mig att gå hem. Va! Hur blev det med läkaren och ultraljudet?
Jag frågar och hon säger att det inte ger ett negativ om jag har ett utomkveds och därför inte behöver träffa läkare och göra ett ultraljud. Jag blir skitförbannad och säger ett par väl valda ord. Hon beklagar och ger mig ett kvitto som jag ska ta med mig till receptionen och betala. 200 kr! Säger ytterligare några väl valda ord och är skitförbannad!!!
Jag förstår att hon, där och då, inte kan göra så mycket. Men varför sa de annorlunda i telefonen på morgonen?
Den svenska fina sjukvården suger verkligen ibland ;(

1 kommentar:

  1. Det är rätt det, på dom bara! Hoppas allt ordnar sig! Kram

    SvaraRadera