onsdag 30 juni 2010

UCSH!!! BLÄRK!!! FY!!! SKIT!!!

vi har stopp i vårt avlopp i köket :( och jag har hållt på hela dagen utan resultat
:( nå'n stålgrej som man skulle snurra ner fastnade den med :( och Marcus har hållt på nu i kväll :( och det blir förmodligen att kalla hit någon svindyr :( expert :( massvis med disk har vi oxå såklart :( vill inte :( nu är det ju sommar och semester som pengarna ska gå till :( inte nå'n j-a rörmockare :(

UCSH!!! bLÄRK!!! FY!!! SKIT!!!

måndag 28 juni 2010

Jag har det för himla bra ändå!
Har haft en helt underbar dag i trädgården med min kusin (som jag träffar alldeles för sällan, varför är det så?) och hennes två barn.
Fick ett infall när jag såg hennes inlägg på fb att hon kan ju komma hit idag. Och det blev såå lyckat :)
Hon tog hemmet precis som det var eftersom hon själv är mamma och vet hur det är. När dammråttorna hoppade upp och bet henne i hälsenorna skakade hon bara bort dem igen och när hon behövde en lie för att över huvud taget komma fram till solstolen tog hon det med ro. Det är så det ska va'!
Vi åt en god sillunch och jordgubbar till efterrätt. Min mamma var ju oxå här så vi passade på att bjuda in hennes pappa oxå Dom två är ju syskon.
När kvällningen kom och besöken åkt, åkte jag mamma och lillprins iväg för att köpa lite blommor till altanen. Det var minsann på tiden ;)
Hoppas att alla ni som läser haft en lika härlig avslappnad dag som jag.

PS!
Glöm inte att lämna ert visitkort ;)
Kramisar!

söndag 27 juni 2010







Hade några alldeles underbara dagar i Långasjönäs, strax utanför Karlshamn i Blekinge. Där finns min pappa i vattnet, luften och i hela atmosfären :)
Tror jag ska flytta dit någon gång!
Det sista fotot är jag och lille mor, puss :)

söndag 20 juni 2010


Här är jag :)


Här är jag och Camilla!

I helgen har vi varit på inflyttningsfest. Ni kommer kanske ihåg att jag var lite ledsen för att den bästaste vännen ever flyttade! Här är hon den underbara vännen. Det var en rätt så blöt fest om jag säger så och vi hade supertrevligt :)
Önskar att man kunde hålla igång längre än vad man orkar. Vi var hemma vid tre-tiden och somnade nog innan kinden nuddade kudden ;)
Vid tolv vaknade jag och älsklingen till ett barnfritt hus, nice ;)

Nu har barnen kommit hem igen och vi har börjat packa så smått inför 4 dagar i Långasjönäs utanför Karlshamn i Blekinge. Det ska bli så underbart att komma dit!
Så vi "ses" inte förrän tidigast på torsdag eftersom jag inte har något bärbart nät. Ha en underbar vecka för det ska jag och barnen ha.
Kramisar!

fredag 18 juni 2010

Hade en sån härlig dag igår i det vackra vädret :)
Jag och Noah var ute tidigt och han fick vatten i sin lilla pool. Han tyckte det var jätteroligt att bara stå och ösa och fixa vid det. Han har inte riktigt koll på att man faktiskt kan bada i den där poolen, och jag tror att jag ska hålla fast vid hans tanke ;)
Han har ju en gunga oxå och han bara älskar att sitta i den och bli gungad. Skrattar så det gurglar när jag tar tag i hans fötter och "drar" ny fart. Ljudet av gurglande barnskratt är nog bland det härligaste som finns :)
Farmor kom förbi över lunch för att vara barnvakt en stund medans jag körde min bror och hans familj till Kastrup. När hon kom var han på sitt bästaste studshoppehumör :) Noah bara älskar att vara på där och springa rundor på den sviktande mattan :) Vi har skyddsnät på så det är ingen risk att han ramlar ner. På mattan har vi oxå en massa små bollar som far runt när han springer där. Det ser så himla roligt ut när han springer runt, benen går som in i på honom. (Ska filma honom vid ett tillfälle och lägga upp så ni får de.)
På eftermiddagen gick vi och handlade för vännen A skulle komma på middag. Vi var båda änkor för kvällen och tänkte att vi kunde vara det tillsammans, det blir så mycket trevligare då. Det blev kassler, klyftpotatis med lök och morötter och min goda vitlökssås så klart. Supergott! A hade med sig jordgubbar som vi hade till efterrätt med vaniljyougurt på. Ni vet den där goda feta med bitar av mörk choklad i. Jag kan varmt rekomendera den kombinationen.
Noah somnade snällt som vanligt och vi satt kvar ute till halv tio. Så underbart!
Men idag är det höst igen :(
Ha en underbar dag alla ni som läser :) lämna gärna en liten kommentar så jag vet vem som är här och snokar ;)
Kraam!

onsdag 16 juni 2010

Oj!
Kolla vad som kom förbi oss nyss!

Hej där :)
Idag har det varit en underbar dag i Malmö! Sol, sol, sol!!! Me like :)
Måste bara berätta att min store Thim är den mest underbara! Idag när jag sa att jag älskar honom så svarade han tillbaka - och jag älskar dig :) Mitt hjärta smälter kan jag säga.
När Marcus älsklingen kommit hem idag så bestämde vi oss för att ta en liten sväng ner till Västra Hamnen här i Malmö, Bo -01. Det visade sig vara ett klokt beslut :) Det var supermysigt där och fullt med folk som flanerade omkring och bara njöt.







Ha en underbar kväll alla!

måndag 14 juni 2010

Jag har ångest :(
Lämnar mina tre stora barn idag till deras pappa :( Det gör ont i hjärtat. Vill ju vara med dem hela, hela tiden!
Thim och Samuel gick själv över tidigare idag men Johanna fick vara ledig från fritids och vara med mig och Noah hela dagen. Härligt :)
Här är den senaste bilden på syskontrion. Visst är de fina!?

söndag 13 juni 2010




Vi har haft en superhärlig grillfest för våra vänner idag. Givetvis hade vi tänkt oss lite varmare väder, eller i alla fall sol. Men så blev det inte.
Men vi hade lika mysigt ändå! Barnen lekte och vi vuxna pratade. Vi grillade och åt och hade det trevligt. Vi (läs jag) har bestämt att det ska bli fler grillfester i sommar. Det kan vara så enkelt. Som idag när alla hade med sig sitt kött, eller vad man nu ville grilla, och egen dricka. Jag hade gjort pastasallad och några såser till alla. Men det behövs ju inte ens det. Man kan träffas i parken om man vill det eller som idag i vår trädgård. Huvudsaken är att det är lättsamt och trevligt.
Vem vill komma nästa gång?

lördag 12 juni 2010

Måste bara berätta om en rolig sak Johanna sa tidigare idag :D

Vi är på väg hem i bilen när hon läser (har nyss lärt sig):
- Julia! Vad är det för nå't mamma?
- Det står Jula. Det är en affär.
- Vad finns det där?
- Det är en... (jag tänker) ... där finns bara en massa skräp.
- Va?! Säljer dom sopor?

Är hon inte för go min lilla prinsessa.
Jag längtar tills Noah börjar prata så jag kan fortsätta med hans tabbar, brukar vara så härliga så'na när de är små :)
Kramisar på er!

torsdag 10 juni 2010

Blir så in i förbannad ;(
Skickade ett mail till Samuels lärare om lite funderingar jag har. Ett rätt så viktigt mail i mina ögon. Men tror ni att läraren svarat? Icke! Det är två veckor sedan imorgon och nu är jag arg ;( Skickade ett nytt nyss om att det är under all kritik att jag som förälder inte kan nå min sons lärare. Har såklart försökt att ringa några gånger oxå, men där är alltid en så'n där övertrevlig röst som säger:
- Abbonenten du söker går inte att nå för närvarande...bla, bla, bla...
Jag vill inte skicka med Samuel någon lapp/brev eftersom jag absolut inte vill att han läser det.
Det är inte första gången som svar från läraren dröjer kan jag säga. Inför vår Thailandsresa mailade jag om läxor som Samuel skulle ha med sig, men fick inte svar då heller. Och ytterligare ett annat mail har inte ens blivit besvarat ;(
Är man inte skyldig som lärare att vara kontaktbar? Jag bara undrar?
En gång till och jag går till ledningen!
;(
Skon som jag skrev om igår låg bakom Noahs trådback som han har kläder i. Den står under hans skötbord i tvättstugan och hur den hamnat där är en gåta.
Anledningen till att jag hittade den över huvud taget var att jag tappade mina nycklar och dom fastnade i trådbacken, undertill liksom. Så det var inte annat att göra än att dra ut hela för att lirka loss nycklarna. Samtidigt undrade jag när det blev dammsugat därunder senast och vips så var skon hittad :)
Marcus hade dammsugit där förra veckan ;)
Så nu vet ni det :)

onsdag 9 juni 2010



De försvunna skorna är hittade :)
På Valborg försvann den ena av Noahs skor. Den var spårlöst försvunnen och vi letade överallt utan resultat, över, under och i allt möjligt. Men nu är den hittad!
Först ville vi inte köpa nya till honom eftersom då skulle säkert den gamla komma fram igen. Det brukar vara så för mig nämligen, blir jag av med något och köper nytt så hittar jag nästan alltid den gamla igen. Fast när återlämningstiden för det nya gått ut, såklart.
Så även denna gång, men nu har han två par gympaskor och det kan ju vara bra.
Noah har för övrigt haft en bra dag fast han bara sovit i en halvtimme istället för i två timmar.
Jag och Noah och en mamma till och hennes dotter har varit och hälsat på en annan mamma och hennes son idag. Barnen har lekt och haft roligt och vi mammor har fått snacka strunt ;) Det behöver man emellanåt ;)
I eftermiddags var det sommarfest på Johannas gamla dagis och då var vi såklart där eftersom Noah redan har en plats där, fast inte börjar förrän efter sommaren. Johanna tyckte såklrt det var roligt att komma tillbaka oxå.
Noah brydde sig inte om mig för fem öre så inskolningen i augusti blir nog rätt så smärtfri (åtminstone för honom). Jag sitter ju med i styrelsen på dagiset dessutom så det kan ju vara bra att visa sig ibland i alla fall ;) De vuxna fick sommarpresent även detta året. Det blev en smaksatt olja, basilika eller chili/vitlök, ett tryffelsalt och en timjanplanta. Hoppas att de blev nöjda med det, hade jag blivit i alla fall.
Nä, nu ska jag fortsätta zippa på mitt vin och kanske titta lite på Strul som går på 4'an. Älskar Björn Skifs :)
Kramisar!

tisdag 8 juni 2010

Idag har varit en bra dag :D
I eftermiddags var min bror här och fikade och slösnackade. Han bor i Huskvarna och var nere i arbetet. Tur att det var fint väder så vi kunde sitta ute eftersom han är ruskigt allergisk mot katter. Han fick träffa alla barnen utom Samuel som var hos kompis. Vi träffas inte jätteofta och de tre största barnen har han inte träffat på länge. Thim blev helt sådär blyg som man blev när man var tonåring.
Senare under eftermiddagen fick jag reda på att jag blivit godkänd på tentan. JIPPIE!!! :D
Men se'n kom tankarna. Hmm... godkänd som i G eller som i att jag inte behöver fundera på omtenta? Jag skickade iväg ett mail till läraren och undrade om det var tentaresultatet som var godkänt som i G eller om det var betyget på hela kursen.
Vad då? Jag vill ju veta ;)
Det var den braiga dagen idag :)
Oj! Höll på att glömma! Noah hade 1 1/2-årskontroll på bvc idag. 13,5 kg och 85 cm lång. Han fixade även att bygga torn av 5 klossar, rita, öppna ett paket med en boll i och peka ut en kroppsdel :) Jag är såklart stolt :D
Nu ikväll har vi hela familjen varit och tagit vårt sista Twinrix-vaccin. Surt som in i med de pengarna och en ond arm till ingen nytta. Resan är ju redan gjord :(
Gud vad jag längtar tillbaka! Nästa gång ska jag och Marcus åka själva tycker jag.
Det var allt för idag, folks.
Kram!

söndag 6 juni 2010

Sitter på altanen med ett glas rött och lyssnar på Danne Stråhed som spelar i Beijers Park idag :)
Det är nämligen Backakarnevalen :)
Jag har haft en underbar helg med underbart väder.
I och för sig så började den rätt så nervigt med salstenta i matematik. Men efter lite snabb överläggning kom jag på eftermiddagen fram till att jag förmodligen har 18poäng och gränsen för G går vid 12. JIPPIE!!!
Efter skoldagen gick jag och vännen A på stan i Malmö. Där är jag kanske sju gånger om året, vilket är helt sjukt eftersom det är en uderbar stad att strosa i.
Köpte några linnen och ett halsband. Fika på gågatan blev det oxå :)
Vid strax innan fem var A tvungen att bege sig hemåt, då satte jag mig i solen på ett fik och njöt av min bok och vid halv sex kom älsklingen.
Då blev kvällens första glas vin beställt och vi åt tapas på "Mosaik". En härlig restaurang på Stortorget i Malmö. Getostpaj, ostgratinerad broccoli med kyckling, vinbladsdolmar med citronsås, grön sparris (med någon grön sås på med bl.a. senap i), fetafyllda färsbiffar i tomatsalsa och en slags gryta med mört kött och smak av torkad aprikos och kanel. Det sista var bland det godaste jag ätit sedan lammfilén i Tyskland :)
Fyra glas vin blev det sammanlagt och lite lagom luriga traskade jag och älsklingen iväg till bian. "Robin Hood" hade vi beställt biljetter till dagen innan. (Hade vi vetat att det skulle bli så fint väder hade vi aldrig beställt biljetterna.)
Tyvärr så blev jag väldigt besviken på filmen som innehöll aldeles för många våldsscener. Jag har ju bilden av Kevin Costner som Robin Hood och den filmen går inte ens att jämföra med den andra. Lite besvikna satte vi oss på bussen hem, men fick en härlig promenad från busshållsplatsen, genom öde gator på Kirseberg, hem hand i hand. Kärlek :)
Lördagen började med en härlig frukost och fortstte med en härlig dag i trädgården med ett litet avbrott till affären och systemet inför kvällen.
Kompisar från Göteborg kom, samt två kompisar här från Malmö. Gott grillat med klyftpotatis, sallad och min godaste vitlökssås gjorde kvällen komplett :)
Och idag har vi haft ytterligare en trädgårdsdag med strålande sol. Har fixat färdigt med uteleksakerna vi köpte i torsdags. Ett litet igloo-tält till lillprins bus och en ny studsmatta till de större prinsarna och prinsessan. Dom kommer garanterat att bli lyckliga imorgon när de kommer från skolan :)
Innan idag fick jag förresten en sådan längtan efter dom att jag var tvungen att ringa bara för att få höra deras röster :) Imorgon får jag äntligen krama om dem, längtar så!
Har hunnit med en fika i Löddeköpinge oxå hos vännen M :)
Så nu sitter jag som sagt här på altanen med en underbar solnedgång.
Jag är lycklig!

onsdag 2 juni 2010

Jag har varit duktig idag :)
Räknat två övningstentor och på den sista hade jag bara fel på en uppgift :)
Kanske finns det hopp ändå!
Firade med en stund i solen, som äntligen kommit till Malmö :)
Nu ikväll har jag varit inne på skolan för opponering av uppsatser. Jag har blivit opponerad på och har opponerat.
Hon som opponerade på mig hade i princip inget att anmärka på, mer än att man inte ska kursivera ett citat som har citattecken. Det skiter väl jag i! Jag ville ha mer handfasta tips som att - Jag förstår inte riktigt vad du menar där. eller - Hur tänkte du då? eller - Det stycket där hänger lite löst i förhållande till den andra texten. Jag hade till och med godtait något i stil med att - Du skanar den röda tråden.
Inget är ju så bra att det inte kan bli bättre. Dessutom är jag absolut inget proffs så avsaknaden av kommentarer beror definitivt inte på att uppsatsen redan är bäst.
F-n! Jag blir förbannad!
Men matematiken idag är jag som sagt nöjd med :)