söndag 23 oktober 2011

På väg mot ett nytt mål!

För att inte se ut så här...

Gillar INTE Simpsons!... så har jag beslutat mig för att börja så smått med mina nya vanor.
Innan jag blev gravid vägde jag 69,25 kg som mest och redan det var 10 kg för mycket.
Så nu ska de bort! Måste ju börja någonstans så åtminstone gravkilona ska bort innan årets slut.
Sista vikten innan lillfia kom var på 81,20 kg vilket innebär en totalökning på 11,95 kilo.
Sista magbilden var den här...... dit ska jag inte igen. Fyra dagar innan förlossningen stor och rund och rätt så fin om jag får säga det själv ;)
Dagen efter förlossningen såg magen ut så här...


... tom och sladdrig som en geléklump.
En vecka efter förlossningen såg den ut så här...


... då hade jag tappat 9,3 kg och vägde 71,9 kg.
Igår, två veckor efter förlossningen har magen minskat ytterligare och såg ut så här...... och jag hade totalt gått ner 11,95 kilo vilket innebär att alla mina gravidkilo nu officiellt är borta.
TJOHOOO!!!
Det visste jag faktiskt inte förrän just precis nu då jag sitter och räknar på en annan webbsida.
Så glad jag blir!!!
Då ska bara formen tillbaka och de där extra tio kilona oxå.
Jag tar det lugnt och följer inte någon diet eller tränar.
Låter bli att äta sött som godis, kakor, glass o.s.v.
Ska även börja träna något så småningom. Är inte någon träningsmänniska alls men gillar att vara ute och gå.. Dock så måste kroppen återhämta sig lite till då jag fortfarande känner av foglossningen, som jag skrev igår, känner mig lite sliten fortfarande. Det kan ju faktiskt vara blodförlusten på närmare två liter som spökar trots att jag fick blod intravenöst.
Men nu har resan börjat och så slutar den förhoppningsvis med att jag är smal och fin och fast nästa sommar för det är då jag ska ha nått fram! Sista maj är det som gäller.
Jag kommer att behöva er hjälp i form av pepping och uppmuntran!


5 kommentarer:

 1. Då kan vi kämpa ihop! :-). Jag har i alla fall lyckats gå ner de två kilon jag tröståt mig till i somras efter att jag hade gått ner 10 kilo av graviditeten... Gick ju upp rätt mycket på slutet i om med havandeskapsförgiftningen och foglossningen som gjorde att jag knappt rörde mig dom sista månaderna... Försöker gå ordentligt ett par gånger i veckan (något litet varje dag) och så har jag kommit igång med mammagympan på friskis (som sagt väldigt nära dig :-)). Annars äter jag som vanligt förrutom det där 200 gr marabo som jag klämmde (eller liknande) var och varannan kväll... :-). Ammar ju fullt fortfarande och eftersom det funkar så bra och Nils tarmar mindre bra så kommer det bli en hel del ammande ett tag till. Och det hjälper ju till! Så det gäller att passa på nu... Varken du eller jag ska väl ha fler barn nu så vi kan ju kämpa ihop till nästa sommar :-). Mitt mål just nu är det jag vägde innan jag blev gravid = drygt 5 kilo kvar. Men sen skulle jag gärna gå ner ytterligare 3... Vi får väl se :-). Men framförallt vill jag bli fri från ryggont, stark till skidsemestern och komma i lite av mina gamla kläder och inte gå i samma jeans dag ut och dag in :-). Kram Karolin

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att dina gravkilon redan är borta. Mina också men de övriga sitter fast el rättare sagt jag kan inte låta bli att småäta när jag går hemma hela dagarna. Har 10 kg kvar att gå ner, de som jag gick upp under all hormonbehandling jag gjorde:-( du kommer klara det här galant för du verkar vara väldigt bra på det du tar dig an. Hur lång är du?

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Oj det var snabbt jobbat! Jag hejar gärna på men är glad att du tar det lugnt såhär i början. =)
  / Fri_is

  SvaraRadera
 4. Underbart! Grattis så här långt! :)
  Bra med att ha mål uppsatta, då tror jag det går lättare.
  Gick själv upp 20kg under min andra graviditet, och är på väg mot samma med denna, plus 14kg just nu. Det kommer bli långa promenader och löpning för min del. Visst är det underbart att vara ute! gym är inte heller min melodi. Men ta det lugnt nu i början så foglossningen dämpas rejält!

  SvaraRadera
 5. Shit, vad grymt att de redan är borta! :)
  Själv har jag en lite längre väg att gå, har gått upp 27 kg hittills.. :/ Men med min vilja ska det nog gå bra. :)

  SvaraRadera