fredag 30 april 2010

Frukost i det Wiklundska köket en vanlig fredag i april.
Samuel är först ut och tar fram en Lingongrova, Cremé Bonjours tacoost, mjölk och ett glas. Han vill ha O'boy men det blir blankt nej. (Det dricks bara på helger här hemma.) Samtidigt som han sätter sig kommer Johanna och blir besviken över att Samuel tagit sista mackan, fast det finns fler i brödlådan men det ser hon inte. Samuel brer ett tunt, tunt lager av tacoosten på sin macka. (En bantare hade tagit mer.) Nu kommer Noah springande efter att ha hört kylen öppnas och stängas ett antal gånger ;)
Johanna sätter sig med ett helt paket Lingongrova och sista skinkskivan. Hon får glas och dricka av mig. Hon kommer på att hon glömt smöret och suckar tungt och går och hämtar det. Samuel brer snabbt en macka till Noah och viker dubbel. Noah sitter nu på en av stolarna med näsan precis över bordskanten, tittar nyfiket på när Samuel brer. Han blir själaglad över mackan och börjar glatt tugga :)
Nu kommer Thim nerklampande från övervåningen och går direkt fram till kylen och tar ut de sista köttbullarna som han delar och lägger på sin macka. Hur kan han veta att de finns kvar? Jag har tagit mig en tallrik vaniljyoghurt med Start russin på. Noah får russinen eftersom jag inte är speciellt förtjust i dem.
Alla äter och pratar allmänt om allt och ingenting. Noah börjar få svårt att sitta fint på stolen och ramlar ner, utan att slå sig, som tur är. Vid det här laget har han tappat mackan ett antal gånger redan så nu får det vara nog!
Han inser sitt öde och får syn på myrorna som letat sig in till sötsakerna som alltid finns på vårt golv ;)
Dom andra äter upp och plockar undan efter sig. Dom är duktiga mina små ungar. Ja, jag vet att de börjar bli stora nu men för mig är dom alltid små om dom så blir 30 en dag ;)
Inga större dispyter denna morgonen heller kan jag konstatera. Samuel tar "nejet" om O'boy bra, Thim ville egentligen ha jouce men det fick han inte. (Vill ju inte skicka en sockerhög tonåring till skolan.) Men visst ska Noah ha lite russin från min musli ;) Varför är jag annorlunda mot dem alla? Johanna får lov att dricka lättdryck till frukost för hon gillar inte mjölk. Det gör inte jag heller säger Thim och klunkar i sig två glas fem minuter senare. Och Samuel kan väl få lite O'boy emellanåt, eller? Det märkligaste av allt är väl ändå att det inte blir en massa gnäll och tjat? Dom accepterar det jag säger. Är det så här hos andra familjer om mornarna? Vad jag hör så är det ofta tjat och gnat och barnen går till skolan och är sura på sin mamma eller pappa. Varför är vår familj annorlunda. Jag vill inte på något sätt göra sken av att den här familjen är bättre, men jag kan inte se vart alla andras gräl kommer ifrån.
Sådana här saker kan jag fundera över ibland, men det här är första gången mina funderingar luftas. (Hjälp!)
Ha en bra dag alla!

3 kommentarer:

  1. Du var kvick idag :-) och jag var för kvick, tryckte på fel tangent, igen, men nu är inlägget där :-) Vi har också bara oboy på helger, annars dricker ungarna te. Jag har faktiskt svaret på varför det inte blir tjaffs hos en del men hos andra. Ungar är inte dumma, är du konsekvent och bestämd med vad du/ni en gång beslutat, så är det inget att tjaffsa om. MEN om ungarna vet att du/ni ger efter om man tjatar lite, så då lönar det sig ju! Mina tjejer, just 13 och 15, har ALDRIG bett att få godis eller annat skräp i affären, för de har alltid vetat att det aldrig kommer att hända! Var stolt över dina barn -)

    SvaraRadera
  2. Jag är stolt, men i vissa lägen (som det i mitt inlägg) känns det lite förbjudet att erkänna och prata om.

    SvaraRadera
  3. Håkan sa efter igår att det var väldigt väluppfostrade och lugna barn, och det är väl det som gör det. De lyssnar på sin mamma helt enkelt :-)

    SvaraRadera