torsdag 2 augusti 2012

Utflyktsdagar


Igår och idag har vi varit på utflykt.
Igår började vi med Skärså, ett litet gemytligt fiskeläger med lite hantverksbutiker ich en fiskrestaurang med hur goda fiskrätter som helst. Tyvärr åt vi inte där igår :(
Efter att ha insupit atmosfären där åkte vi vidare till ett ställe som heter Kungsholmen. En mysig liten ö i Ljusnan där det ligger en Hälsingegård som serverar mat. Jag och Marcus åt gös med kokt potatis och murkelsås, supergott!
Noah och Johanna blev dock mest imponerade av dubbeldasset som fanns där ;)
Efter maten begav vi oss nästgårds för att åka ett gammalt ångtåg. När bi kom dit så hade det dock spårat ur och vi fick snällt vänta på att bonden skulle komma med traktorn för att lyfta tåget rätt igen. Under tiden åt vi något som kallas för kolbulle, ungefär som en fläskpannkaka.
Efter mycket om och men fick vi äntligen åka tåget och Maja tyckte det var lajbans. Hon satt i en sele på Marcus mage och skrek och tjöt av lycka mest hela tiden.
Tyvärr slutade turen med ännu en urspårning och vi fick gå tillbaka ;)
På vägen hem så tyckte lillfia att det var bäst att hålla i sig rejält ifall pappa skulle råka spåra ur ;)
Dagens utflykt till Järvsö zoo får jag ta en annan gång :)

1 kommentar:

  1. Ja, tänk vad ni har fått uppleva mycket. Härligt härligt och glada barn. Och ja, sånt dass skulle vi ha då kan man ju sitta och småprata länge länge, och allt blir mycket roligare, tycker mormor Anita

    SvaraRadera