onsdag 30 november 2011

Morgontankar som kom till insikt

Varje dag när jag cyklar till min praktik så cyklar jag genom stan.
Det ligger ett internetcafé på ett ställe. Ni vet ett sån't där mörkt ställe med mörkerfilm för fönstrena, där det bara finns tonåringar bakom.
Första gången jag cyklade förbi tyckte jag att jag såg en man där inne och jag blev förvånad över att det var öppet så tidigt på morgonen som strax innan åtta. Men sen kom jag på att Thim brukar sitta så kallad "long night" på sådana ställen ibland och då är det öppet dygnet runt, typ.
Nästa morgon ser jag den där mannen igen på näst intill samma ställe där inne i mörkret. Jag inser att det är en "elektriker" som är där och fixar med något elfel, förmodligen.
Han står bredbent och har armarna uppsträckta så det är väl alla kablar som är dragna i taket som det är något vajsing med och för mig är det solklart att han är där tidigt på morgonen och fixar eftersom det är mindre folk då Och vi vet ju alla att "fixare" drar igång sin dag i ottan.
När jag cyklar förbi den fjärde morgonen kör det samtidigt förbi en bil vars strålkastare för en millisekund lyser precis på mannen inne på internetcafét och gissa om jag blir förvånad när jag ser att det inte är någon "fixarman" som är där för att laga kablar i taket!
Det är en helt vanlig reklamskylt på en man. Eller man och man. Det är en så'n där krigare som säkert utför stordåd i något spel som spelas där inne.
Gissa om det helt plötsligt blev solklart för mig varför mannen stått på samma ställe varje morgon?
Det blev så pinsamt att jag var tvungen att se mig om för att se om någon annan kommit på mig,
att jag hade blivit "lurad", men det var dte såklart inte ;)
Har ni varit med om något liknande?

4 kommentarer:

 1. Hahaha.. Själv brukar jag bli rädd för skyltdockan på jobbet och tro det är en kund...

  SvaraRadera
 2. Haha, va gulligt! ;)
  Min granne har en stor blomma ståendes i ett stort fönster utmed vägen och jag vet inte hur många gånger jag har hajat till för att jag trott det är någon som står där och tittar ut när jag går förbi!
  / Frid_is

  SvaraRadera
 3. Måste påminna dig om när din Farfar gick fram till en "kvinna" i jordgubbslandet i Svensköp och frågade; hur mycket kostar joedgubbarna? Det var ju en otrolig fågelskrämma som låg där på knä och han blev så generad.
  minns du eller var du för liten då? undrar din lilla mamma

  SvaraRadera
 4. Jupp! Flisan har en "julälg" i samma storlek som henne själv. Senaste dagarna har älgen varit på sjukhus och därför farit runt i hela huset.. Väntrum, doktorn.. Ja du fattar.. Ikväll när vi kom hem från öppnis var det bäckmörkt i Flis rum. När jag kommer in för att tända lyser månen upp en midjehög figur på golvet. Jag skrek inte men någon form av skräckslaget pys kom ur min mun...

  SvaraRadera