lördag 20 augusti 2011

Bebistankar...

Nu är det snart dags det inser jag faktiskt nu. "Bara" 6 veckor kvar plus, minus 2, och jag hoppas verkligen på minus två ;)
I och med att vi planerat bygget så länge och att det skulle vara klart tills lillfia kommer så har det kännts så himla avlägset, men nu syns målsnöret på graviditeten i alla fall.
Jag har väl helt enkelt börjat inse att bygget inte kommer att vara färdigt innan fia kommer och känner för att börja boa lite.
Vill få Leandervaggan på plats och bädda den, fixa iordning med vagnen och så.
Alla kläder vi har är tvättade och ska bara vikas och läggas in. Noahs kläder ska bort så lillfias kan få plats där istället.
Men som sagt, hela tiden har jag gått och tänkt att bygget ska vara färdigt innan fia är färdig och sakta men säker börjar jag inse att det inte är så.
Blir ju inte bättre av att jag känner mig så himlans otymplig nu oxå. Har kvar det där dragen under naveln ner mot blygdbenet och det känns som att blygdläpparna är gigantiska just nu.
Känns färdigt med andra ord.
Och Noah, lille söta Noah, går ofta runt med något innanför tröjan. Allt ifrån en boll, något gosedjur eller som nu - en bok :) Ofta påpekar han oxå att hans mage är likastor som min nu ;) och ofta, ofta går han fram och pussar lillfia.
Namn ja... arbetsnamnet lillfia har blivit så pass inarbetat att det känns svårt att släppa det nu. Så de namn som finns på förslag nu är

FIA     SAGA    KLARA

Andranamnet är bestämt sedan länge.
Men vad tycker DU, vilket namn tillhör DINA favoriter?


11 kommentarer:

 1. Ja, det där med namn är ju alltid svårt. Men några favoriter är Leah (som min dotter hihi), Agnes, Elise och Astrid. Men av dina förslag så gillar jag nog Klara bäst!

  SvaraRadera
 2. Adam é här och både han & jag sa direkt, "nej inte Fia" Saga é ett vackert namn. Och vem é då jag, jo, lilla Sagas mormor. Puss hela familjen.

  SvaraRadera
 3. Hmm, ja namn är svårt! Saga är fint! Klara är väl en ko va? ;) Och Fia ett smeknamn på kanske Frida? =D Hihi.
  När det gäller namn är smaken verkligen som baken och namn man kanske inte gillat innan får en helt annan klang när man har nåt i magen.(har jag märkt!)
  / Frid_is

  SvaraRadera
 4. Jag tycker Saga e fint, men hade jag själv fått en dotter hade det blivit Elin eller Siri. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Klara är fint =)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. ...åh, alla namnen är så fina....
  Så himla svårt, men om JAG måste välja så skulle det bli Saga...

  Hoppas att du hinner ta det lugnt ....Sköt om dig vännen.
  Kram!!

  SvaraRadera
 7. Lisa kom jag på idag! Det är fint och lite bortglömt känns det som... =)
  / Frid_is

  SvaraRadera
 8. Saga är fint!

  Håller med Anomym här ovanför att Lisa är fint! Det hade jag tänkt till min dotter MEN när hon låg där nyförlöst på magen så var det ingen liten Lisa inte nej nej det här var en riktig kulstöterska/bondmora ha ha..så det fick bli Wilma.

  Sköt om dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Åh det finns så många fina flicknamn men jag får ju bara pojkar;-) av dina förslag gillar jag Saga bäst men mina egna favoriter är:

  Ester
  Edit
  Ines
  Irma
  Alice
  Malin (helt annan stil än de andra men det har varit en av mina favvonamn sen jag var liten)

  Lycka till med namnvalet, jag vet hur svårt det är

  Kram

  SvaraRadera
 10. Åh. Jag gillar Klara jättemycket!

  SvaraRadera
 11. Saga är ett av namnen vi funderar på om det blir en tjej, har funnits med i tanken länge och är mjukt och fint tycker jag. Klara är också fint! Fia är ingen personlig favorit, men är säkert fint på just en liten Fia.

  Låt ingen annan bestämma åt er bara - ta er tid och känn in, så kommer rätt namn att komma. Men det kanske inte sker förrän ni fått tid att lära känna er lilla unge.

  Många kramar!

  Busan

  SvaraRadera