fredag 2 december 2011

Trafikvett

Nu när jag praktiserar cyklar jag varje dag genom de centrala delarna i Malmö och det är rent ut sagt för jävligt vad bilar och cyklister slarvar med trafikvettet Ja, gående oxå för den delen.
Cyklar ger sällan tecken när de ska svänga vilket resulterar i att det ofta blir vingliga undanmanövrar, dessutom genar de gärna och då blir det oxå ofta vingliga möten där man inte vet på vilken sida man ska cykla. Idag på vägen hem var där dessutom en cyklist som skrek -AKTA!!! för att jag (som cyklade på cykelbanan) skulle akta mig så han kunde korsa cykelbanan. Helt otroligt.
Bilar använder mycket sällan blinkers i rondeller vilket resulterar i att man som cyklist inte vet varken ut eller in när man ska över gatan. Bilarna kan mycket väl komma snabbt mot rondellens övergång för cyklar för att bromsa in hårt och sedan köra ändå. Det gäller att akta sig!
Gående kan gå rakt ut på cykelvägen utan att se sig för och sedan blir de arga när man plingar på dem för att uppmärksamma dem på att man kommer. Fattar inte hur de tänker!

1 kommentar:

  1. måste hålla med till 100 pr. Jönk-borna kan INTE köra rondellkörning, vet inte vad högerregeln innebär, visar NÄSTAN ALDRIG tecken, kör för nära, gör nog jag med, spec när det körs i 70 på motorvägen. Annars é allt bra, tycker lillemor

    SvaraRadera