torsdag 28 juni 2012

Vänner! Läs det här fast du har dåligt med tid...

Du kommer inte att ångra att du tog dig tid att läsa!

Såg det här på FB och tänkte dela det här istället för där.

En dag bad en lärare sina elever att skriva ner namnen på sina klasskompisar på ett papper. Dom skulle sätta ett litet mellanrum mellan varje namn.
Sen bad hon dem tänka på det bästa dom kunde säga om varje person och skriva ner det under namnet. Det tog klassen resten av lektionen att göra det, och när dom skulle gå så lämnade dom sina lappar till läraren
På lördagen gjorde läraren en lista till varje elev där det stod vad dom andra hade sagt om dom, och på måndagen fick dom den.
Efter ett tag log eleverna. Är det verkligen sant viskades det. Jag visste inte att jag betydde så mycket för någon, och att dom gillar mig så mycket, var dom flesta kommentarerna.
Läraren visste inte om dom visade eller diskuterade sina listor med sina föräldrar, men det gjorde inte så mycket. Uppgiften hade haft den effekt, hon hade önskat. Eleverna var tillfreds med sig själva och varandra. Gruppen arbetade vidare.

Många år senare, blev en av eleverna dödad i Vietnam, och läraren deltog i begravningen. Hon hade aldrig sett en militär död i en kista. Han såg så fin och vuxen ut. Kyrkan var fylld med alla hans vänner och en efter en gick förbi kistan en sista gång.
Läraren var den sista, som välsignade den döde i kistan. När hon står där, kommer en av soldaterna, som var med och bar kistan fram till henne. 'Var du Marks lärare?' Hon nickade 'ja.' Sen sa han: 'Mark pratade mycket om dig'

Efter begravningen deltog dom flesta av Marks tidigare klasskamrater i en sammankomst. Marks mor och far var också där, dom ville gärna prata med hans tidigare lärare. 'Vi vill gärna visa dig något' sa hans far, medan han tog plånboken ur sin ficka. 'De hittade det här på Mark, då han blev dödad. Vi tänkte att du kanske skulle känna igen det här'. Medan han försiktigt vek ut två pappersbitar, papper som tydligen hade blivit tejpad ihop, pga. slitage alla gångerna det hade vikts ihop.
 Läraren visste utan att se på papperet, att det var det samma papper, som hon hade skrivet alla de fina orden klasskompisarna hade sagt om Mark. 'Tack för att du gjorde det här' sa Marks mor. 'Som du kan se, så var det värdefullt för Mark.'.

Marks kompisar samlades omkring henne, Charlie log snett och sa, 'jag har också kvar min lista, den ligger överst på skrivbordet hemma.' Chucks fru sa, 'Chuck ville ha det i vårt bröllopsalbum.'
'Jag har också kvar mitt, det är i min dagbok' sa Marilyn. Sen tog Vicky, en annan klasskompis, fram sin plånbok och visade sin lista för gruppen, och sa stolt. 'Jag har det alltid med mig, jag tror att vi alla har kvar vår lista.' Då satte sig läraren sig ner och grät. Hon grät för Mark och alla hans vänner som aldrig skulle få se honom igen.

De flesta människor i dag uppför sig, som att dom har glömt att livet en dag tar slut. Ingen av oss vet, när den dagen kommer. Så var snäll, berätta för dom du sätter pris på och tycker om, att dom är speciella och viktiga. Berätta det före det är för sent.

Kom ihåg, du skördar det du sår. Kom ihåg att du betyder något för någon!

Hoppas din dag blir bra och speciell.

söndag 17 juni 2012

Det här gjorde gott i mammahjärtat

Thim är på Dream Hack i Jönköping och vi har väldigt sporadisk kontakt.
Lite sms och ett kort, kort telefonsamtal i förmiddags då han var hemma hos mormor (mamma) och tog en snabbduch. Nu ikväll lite shat på Facebook...

Jag - Halloj :) Allt ok?
Thim - Jepp :)
Jag - Skönt! Kan man följa er någonstans på nätet?
Thim -  Nope. Bara tävlingarna som är här fast där är inte vi med.
Jag - :(  Nu ska jag sova snart men antar att det inte är lönt att säga "sov gott" till dig ;) Men älskar dig <3
Thim - Hehe. Godnatt <3
 
Ser ni!!! Han gav mig ett hjärta <3 han älskar mig :)

tisdag 5 juni 2012

Mitt abc...

Här är mitt abc...



A - Alltid och 100%
B - Blommor och bin
C - Finaste Camilla och cyklar
D - Daggkåpa, pärlande drömmar och dikter
E - Euforia och Eoruvision
F - Friskhet och fåglar
G - Godis och gotte
H - Hav och vatten
I - Igelkottar och prickar
J - Jojo och jante
K - Kärlek och kyssar
L - lille mor och Lindeklanen
M - Marcusälsklingen och lillfia
N - Lillprins och mig själv
O - Cirklar och evighet och själen
P - Puttefar och Persbrant ;)
Q - Qvinnor och Elsa Beskovs ABC-resan
R - Rester och resor
S - Sammie och släkten
T - Thim och Thailand
U - Underbart och underverk
V - Vin som i rött och vänner
W - Wiklundska klanen och Wordfeud
X - siffran ;)
Y - Vägskäl och valmöjlighet
Z - Zoo och zenit och ozon... (wordfeud)
Å - Ålder och kriser
Ä - Ärlighet och ärtskidor
Ö - Ödet och natten



Vilket är ditt abc...?

Bloggträff

Det är verkligen på tiden att jag uppdaterar lite.
Förra helgen igen var vi alla i familjen i Huskvarna på konfirmation. Det var mitt fadderbarn Adam som konfirmerades. Skoj att träffa tjocka släkten där.
Jag, Noah och Maja stannade kvar hos lille mor i Huskvarna medan Marcus tog de tre största barnen och körde hem på söndagen.
Hade inte så mycket inbokat under veckan så jag la upp en förfrågan om någon i Huskvarna/Jönköpingområdet ville ses.
Fick napp direkt av Livsnjutaren
Sagt och gjort!
Vi träffades på IKEA på a6 köpcentrum. Och, oj vad trevligt det var :)
Kommer inte riktigt ihåg när jag började läsa hennes blogg men har i alla fall gjort det ett bra tag så det kändes som jag redan kände henne :)


Vi pratade och pratade - ingen pinsam tystnad här inte ;)
Hoppas att jag får träffa henne igen :)